Blogolj!

Művészetnek címkézi Kurz a Zöldekkel való bratyizást


Ausztriában a kormányzóképesség érdekében megpróbálják összeházasítani az összeházasíthatatlant.

Imádja az újhullám áramlatait. Fotó: MTI

Megkezdődtek az Osztrák Néppárt (ÖVP) és a Zöldek közötti koalíciós tárgyalások Ausztriában – írja az MTI. Sebastian Kurz korábbi kancellár és Werner Kogler, a két párt vezetője a koalíciós tárgyalások megkezdését jelentő első négyszemközti megbeszélésen megállapodott a tárgyalások további menetéről, és kijelölte a koalíciós tárgyalásokon részt vevő csoportok tagjait is.

Nem viccelt: Kurz tényleg a Zöldekkel akar kormányozni

Furcsa fordulatot tett a konzervatív osztrák politikus, aki a radikális jobboldal helyett ezúttal a zöldpártiakat hívja kormányzati násztáncba. Elsőre nehéz elképzelni, hogyan fésülik össze alapelveiket és alapértékeiket. Vagy a hatalom oltárán a boldog Ausztriában sincsenek elvek? A szeptemberi parlamenti választásokon győztes Osztrák Néppárt elnöke és listavezetője bejelentette, hogy kormánykoalíciós tárgyalásokat kezdenek a Zöldek pártjával.

A tárgyalások további fordulóiban száz megbízott vesz részt. A koalíciós tárgyalásokat mindkét párt részéről az a hattagú delegáció vezeti majd, amely a korábbi egyeztetéseken is jelen volt. Mindkét párt hat-hat további csoportot is létrehoz; ezek egyeztetnek majd a programpontokat érintő hat legfontosabb témakörről, köztük Európáról, a migrációról, az integrációról és a biztonságról, továbbá a gazdasági-pénzügyi kérdésekről. Külön csoport felügyeli majd a klímavédelmet, de a szociális biztonság, az új igazságosság és a szegénység leküzdése, valamint az oktatás, a tudomány, a kutatások, a digitalizáció témakörével is külön csoport foglalkozik majd. Kurz és Kogler a tervek szerint figyelemmel kísérik a fejleményeket, és javaslatot tesznek az esetleges megoldásokra.

„A művészet az lesz, hogyan lehet majd összességében megtalálni a kompromisszumot”

– tette hozzá a volt és leendő kancellár. Kurz ugyanakkor hangsúlyozta:

a végén fog kiderülni, hogy „két egymástól nagyon különböző párt megállapodhat-e egy közös kormányzati programban”.

1
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/85929/pics/lead_800x600.jpg
Alexander Van der Bellen,Ausztria,Osztrák Néppárt (ÖVP),Sebastian Kurz,választás,Zöldek
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-01-04 11:23:58
Amennyiben az állítólagos jobboldali értékek, a saját pártja, a szavazóik, és az ország nyilvánvaló elárulása - Kurcz szerint - művészet, akkor tényleg nagyívű pályát futhat még be ez a süket labanc, meg persze az itthoni liberálbolsevikok is !!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?