Blogolj!

Migránshajók rohamozzák az olasz partokat

Pintér M. Lajos

Az Alan Kurdi október 26-án vett fedélzetére egy nagyobb csoport illegális bevándorlót a líbiai partoknál. A balliberális olasz kormány tágra nyitotta a kapukat.

Olaszország felségvizeire úszott be az Alan Kurdi hajó fedélzetén 88 migránssal – ezt a közösségi oldalán írta meg a civilhajót működtető Sea-Eye német szervezet.

A bejelentés szerint a hetedik napja a nyílt tengeren várakozó hajó a rosszabbodott időjárási viszonyok miatt indult el Szicília keleti partjai felé. Az Alan Kurdi kapitánya önállóan lépett olasz vizekre, anélkül hogy erre engedélyt kapott volna a hatóságoktól. A hajóról két nőt az olasz parti őrség már az utóbbi napokban partra szállított.

A szervezet közleménye szerint a fedélzeten tartózkodó csoport tagjainak befogadását korábban már Olaszország, Franciaország és Németország vállalta. Ennek ellenére a civilhajónak nem jelölték ki, melyik kikötőbe futhat be. A Sea-Eye a történteket újabb „gyászos fejezetnek” nevezte az „Európa-erőd” számára.

Az Alan Kurdi október 26-án vette fedélzetére a csoportot a líbiai partoknál. A civilhajó műveletét a líbiai parti őrség megpróbálta megakadályozni levegőbe és vízbe leadott lövésekkel.

Az MTI emlékeztet: szerdán az Ocean Viking – az SOS Mediterranée és az Orvosok Határok Nélkül (MSF) – közös hajója kötött ki a szicíliai Pozzallóban 70 személlyel a fedélzetén.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/85401/pics/lead_800x600.jpg
migráció,migránshajó,Olaszország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?