Blogolj!

A román politikában mindent szabad?

Ragnar Volarus

Írtunk már róla korábban, hogy a román politikai elit egyes tagjai a caracali tragédiából is tőkét kovácsolnak. Úgy érzik, egy meggyilkolt tinédzser hátán a csúcsra jutni az teljesen normális.

Egy kislány halálából kovácsolnának tőkét a román politikusok

Romániában meggyilkoltak egy 15 éves kislányt. Forrnak az indulatok, tombol a szigor, fejek hullanak. Csak kicsit későn. Az indulatok a rendőrök által elkövetett ballépések sokasága miatt hágtak a tetőfokukra. Felsorolni is nehéz mennyi baklövést követett el a Politia, hiszen az áldozat háromszor telefonált a segélyhívónak - akik szintén nem vizsgáztak túl jól -, mert nem tudták meghatározni honnan jelentkezett, emiatt rossz helyen keresték.

A közelmúltban ugye megbukott a román kormány, most mindenki kampányol. És az egyik elnökjelölt, egészen pontosan Alexandru Cumpănaşuban még kampányvideóját is a caracali tragédiára építi.

Ez már tényleg a gusztustalanság netovábbja. A „magyarszeretetéről” is messze földön híres Alexandru Cumpănaşu – aki kamaszlány rokona meggyilkolása után döntött úgy, hogy államfő akar lenni – tehát elkészítette kampányvideóját. Amiben nem virágos réten, román népviseletben táncikáló fiatalok, nem meglett korú idős nénikék horgolnak a kemencénél, de nem is életerős és vidám román családok mosolyognak vidáman a kamerába. Nem!

Ez a gyökér – és a kampánystábja - a caracali gyilkosság kapcsán készült felvételeket vágták össze, és ezen képsorok között pózol a kedves jelölt. Egyszerűen megemészthetetlen ez a húzás, elvégre a "jóságos nagybácsiról" beszélünk!

Nem szeretnék reklámot csinálni a videónak. De ha valaki végignézi, az gondoljon bele, hogy ilyen megátalkodott szemétládák irányítják azt az országot, ahol rengeteg magyar barátunk és testvérünk kénytelen élni mindennapjait. Rájuk viszont gondoljunk tisztelettel.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/84799/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?