Ötös nem, Joker-telitalálat volt a lottón
Nyerőszámok: 18 (tizennyolc), 31 (harmincegy), 56 (ötvenhat), 68 (hatvannyolc), 83 (nyolcvanhárom). Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 1.716.520 forint; 3 találatos szelvény 2410 darab, nyereményük egyenként 20.905 forint; 2 találatos szelvény 67.058 darab, nyereményük egyenként 1955 forint. Joker: 288117. Az 1 darab Joker-telitalálatra 36.976.635 forintot fizetnek.
Blogolj!

Lemondott Olaszország miniszterelnöke

Dorogi László

Giuseppe Conte, olasz miniszterelnök kedden jelentette be az olasz parlamentben, hogy felajánlja lemondását. Döntését azzal indokolta, hogy nem tud tovább együttműködni a kisebbik kormánypárttal, amelynek Matteo Salvini az elnöke.

Fotó: open.online

Matteo Salvini és a Liga tizenegy nappal ezelőtt nyújtott be bizalmatlansági indítványt Giuseppe Conte miniszterelnök ellen, egyúttal mielőbbi választásokat sürgettek. Salvini egy nappal korábban jelentette be, hogy nincs mód az olasz kormánykoalícióban fennálló nézeteltérések rendezésére a nagyobbik kormánypárttal, az Öt Csillag Mozgalommal, így egyetlen lehetőség maradt, új választásokat kell tartani.

Bizalmatlansági indítványt nyújtanak be Salviniék a miniszterelnök ellen

A Liga így kényszerítené ki a mielőbbi választásokat Olaszországban. Bizalmatlansági indítványt nyújt be az olasz kormánykoalíciót alkotó egyik párt, a Matteo Salvini vezette Liga Giuseppe Conte olasz miniszterelnök ellen. Egyúttal mielőbbi választásokat sürgetnek. „Akik vesztegetik az időt, az országnak ártanak" - fogalmaznak pénteki közleményükben. Salvini óva intett attól, hogy különböző politikai manőverekkel meghiúsítsák az előrehozott választásokat.

Akkor a pártfüggetlen Giuseppe Conte kormányfő azt vetette Salvini szemére, hogy csak pártja szárnyaló népszerűségéből akar tőkét kovácsolni, ám erre Salvini úgy reagált, fel fogja kérni az olaszokat, hogy ruházzák fel "minden felhatalmazással".

A római parlament felsőházában kedden elmondott beszédében Giuseppe Conte súlyos és terhes következményekkel járó lépésnek nevezte a kormánypárti Liga bizalmatlansági indítványát, és hosszan bírálta Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes belügyminiszteri és politikusi tevékenységét.

Egyórás felszólalásában Conte majdnem végig a Salvini vezette Liga döntését bírálta, hangsúlyozva, hogy Matteo Salvini az előrehozott választásokon való győzelmében reménykedve személyes érdekeit és saját pártját helyezte az olaszok nemzeti érdekei elé. A kormányfő emellett politikai opportunizmussal vádolta Salvinit, kijelentve, hogy hiányzik belőle a politikai intézmények iránti felelősség. Conte szerint a Liga "beszennyezte" az Öt Csillag Mozgalommal (M5S) közös kormány tizennégy hónapon át tartó munkáját.

A miniszterelnök még a mai nap folyamán találkozik Sergio Mattarella olasz államfővel, hogy hivatalosan is benyújtsa lemondását, Mattarella ezt követően szerdától konzultál majd a parlamenti pártok vezetőivel, ekkor derül ki, hogy a tavaly felállított parlament munkája folytatható-e egy másfajta többséggel, vagy tényleg előre hozott választásokat kell kiírni. Ha ez utóbbi forgatókönyv valósul meg, akkor az államfő ideiglenes kormányt bízhat meg a választásokig.

(Forrás: MTI)

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/82633/pics/lead_800x600.png
Matteo Salvini,Olaszország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?