Ötös nem, Joker-telitalálat volt a lottón
Nyerőszámok: 18 (tizennyolc), 31 (harmincegy), 56 (ötvenhat), 68 (hatvannyolc), 83 (nyolcvanhárom). Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 1.716.520 forint; 3 találatos szelvény 2410 darab, nyereményük egyenként 20.905 forint; 2 találatos szelvény 67.058 darab, nyereményük egyenként 1955 forint. Joker: 288117. Az 1 darab Joker-telitalálatra 36.976.635 forintot fizetnek.
Blogolj!

Nagy fölénnyel nyert a showman elnök pártja Ukrajnában

Dorogi László

Hétfő hajnali részeredmények alapján a Volodimir Zelenszkij mögött álló Nép Szolgája párt nagy arányú győzelmet aratott az előrehozott ukrán választásokon. A legfrissebb adatok szerint a többséget is megszerezhetik.

Fotó: Infostart

Hétfőn hajnalra ugyan még csak a szavazókörök elektronikus jegyzőkönyveinek 21 százalékát összesítették, ezek alapján viszont Volodimir Zelenszkij pártja 41,98 százalékos eredménnyel vezetett.

A második helyen az oroszbarát politikusokból álló, Viktor Medvescsuk által irányított Ellenzéki Platform - Életért párt 12,55 százalékkal állt 12,55, míg a korábbi elnök, Petro Porosenko Európai Szolidaritás nevű pártja a voksok 8,67 százalékával a harmadik helyet foglalta el.

Az erősorrendben ugyan csupán az ötödik helyen állt Szvjatoszlav Vakarcsuk rockénekes Hang névre keresztelt pártja, de Zelenszkij már az exit poll-eredmények ismeretében bejelentette, hogy tárgyalni fok Vakarcsukkal és vele együtt szeretne dönteni a leendő kormányfő személyéről is. Vakarcsuk ugyanakkor kijelentette, csak azután kezd koalíciós tárgyalásokba, miután hivatalosan is megszületnek a parlamenti választások végeredményei.

Zelenszkij megerősítette korábbi elképzelését, miszerint mindenféleképpen gazdasági szakembert szeretne a miniszterelnöki posztra kinevezni, akinek a nyugati országokban is van tekintélye.

Zelenszkij pártjának a kormányalakításhoz valószínűleg koalíciós partnerre lesz szüksége - ezt már Fedinec Csilla Ukrajna-szakértő mondta hétfő reggel az M1 csatornán. Hozzátette, egyelőre bizonytalan, hogy az ukrán parlament felét kitevő egyéni körzetekben milyen eredmények születnek, de Volodimir Zelenszkij pártjának mindenképpen nagyon erős pozíciója lesz az ukrajnai parlamentben.

Az Interfax Ukrajina hírügynökség számításai alapján viszont a Nép Szolgája párt 115-120 egyéni választási körzetet is megnyerhet a 199-ből, a párt listájára leadott szavazatok alapján pedig összesen 121 mandátumra számíthat, ez azt jelentené, hogy megszerzik a minimálisan szükséges 226 fős többséget a parlamentben, de az Ukrajinszka Pravda hírportál összesítése szerint akár 248 mandátumot is szerezhet, ami kényelmes többséget jelent az önálló kormányzáshoz. Ugyanakkor, Zelenszkij pártja dönthet a koalíciós kormányzás mellett attól függetlenül is, hogy egyedül megszerzi a többséget a parlamentben.

Kárpátalján a 73-as egyéni választókörzetben 43,62 százalékos feldolgozottság mellett Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke második helyen áll 26,08 százalékkal Vlagyiszlav Poljak független jelölt mögött, aki a voksok 43,62 százalékával áll az élen.

Címkék: Ukrajna, választás
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/81593/pics/lead_800x600.jpg
Ukrajna,választás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?