Blogolj!

A Marsot is meghódítaná Trump elnök

Pintér M. Lajos

Szerinte az USA erősebb, mint valaha, aminek eredője az amerikai kivételesség.

Fotó: MTI

Az „amerikai kivételességet” méltatta és a nemzeti egység fontosságát emelte ki a nemzeti ünnepen elmondott beszédében Donald Trump amerikai elnök. Az MTI hírek szerint az idei július 4-i ünnep – amikor a függetlenségüket ünneplik az amerikaiak – Washingtonban eltért a korábbiaktól. Donald Trump javaslatára először tartottak katonai parádét, és most fordult elő először az is, hogy az amerikai elnök a Lincoln-emlékműnél beszédet mondott. Utoljára 1951-ben az akkori elnök, Harry Truman beszélt a nemzeti ünnepen ekkora tömeg előtt Washingtonban, ő azonban a Washington-emlékműnél köszöntötte az amerikaiakat.

Az Üdvözlet Amerikának című, több mint egy órán át tartó programon Donald Trump és a first lady mellett Mike Pence alelnök és felesége, valamint a kormányzat több tagja is részt vett. A Lincoln-emlékmű mellett harckocsik és katonai járművek sorakoztak, de nem vonultak fel, az elnök beszéde után azonban légi parádé volt katonai repülőgépek és harci helikopterek részvételével.

Az elnök az Egyesült Államok történelmének egyes epizódjait elevenítette fel, beszélt az amerikai történelem nagy és történelemformáló alakjairól George Washingtontól Abraham Lincolnig, és kitért az amerikai újító szellem nagyjaira is, köztük Thomas Edisonra, Graham Bellre vagy Clara Bartonra, aki az Amerikai Vöröskereszt megalapítója volt.

„A jövőben sem lesz olyan, amit az amerikaiak ne érhetnének el, mindaddig, amíg emlékeznek nemzetük történelmére, és nem hagyják abba a harcot a jobb jövőért”

– hangsúlyozta. Majd leszögezte:

„az amerikaiaknak semmi sem lehetetlen”,

és emlékeztetett az 50 esztendővel ezelőtti holdra szállásra is. Majd hozzáfűzte:

„nagyon rövid időn belül amerikai zászló lobog majd a Marson is”.

Beszélt a hadsereg haderőnemeiről, méltatta eredményeiket, sikereiket.

„Amerika most erősebb, mint valaha”

– hangoztatta Trump.

Címkék: Donald Trump, USA
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/75569/pics/lead_800x600.jpg
Donald Trump,USA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?