Blogolj!

Trump ízekre szedte May Brexit-bohóckodását


Az amerikai elnök szerint a távozó brit kormányfő minden kártyát az EU-nak osztott le, és ezzel olyan helyzetet teremtett, amelyben az Európai Uniónak semmiféle vesztenivalója nem volt.

Fotó: MTI

Kőkemény kritikát fogalmazott meg Theresa May távozó brit miniszterelnök Brexit-tárgyalási stratégiájáról a jövő héten Nagy-Britanniába látogató amerikai elnök. Donald Trump a The Sun című brit lapnak úgy értékelt, May minden kezdeményezést az Európai Uniónak engedett át a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről folytatott tárgyalásokon, amit súlyosan elhibázott politikának tart – írja az MTI.

Trump hétfőn érkezik háromnapos állami látogatásra, vagyis hivatalosan II. Erzsébet királynő vendégeként Nagy-Britanniába. Indulása előtt adott interjút a konzervatív, erősen EU-szkeptikus irányzatú brit tömeglapnak. Mint kifejtette, a távozó brit kormányfő „minden kártyát az EU-nak osztott le”, és ezzel olyan helyzetet teremtett, amelyben az Európai Uniónak „semmiféle vesztenivalója nem volt”.

„Úgy nagyon nehéz játszani, hogy minden előny az egyik félnél van”

– fogalmazott Trump a szombaton megjelent interjúban.

Az amerikai elnök egyébként nem először ad hangot annak a véleményének, hogy másképp kellett volna tárgyalni az EU-val a Brexit feltételrendszeréről. Tavaly nyáron, amikor kétnapos látogatást tett Nagy-Britanniában, érkezése előtt szintén a The Sunnak nyilatkozva kijelentette: ő nagyon sok mindent máshogy csinált volna a Brexit-tárgyalásokon, és kész lett volna arra is, hogy felálljon a tárgyalóasztaltól. Akkori véleménye szerint ugyanis túl hosszúra nyúltak a brit EU-tagság megszűnéséről folyó tárgyalások, és ez „nagyon szerencsétlen” dolog volt, mivel az olyan megállapodások, amelyekhez túl hosszú idő kell, „soha nem jók”.

Hozzátette: megmondta Theresa Maynek, „hogyan kellene ezt csinálni”, de a brit kormányfő nem értett vele egyet, nem hallgatott rá, más utat választott.

Theresa May az amerikai elnök tavalyi látogatása után nem sokkal, a BBC televíziónak nyilatkozva felfedte: Trump azt ajánlotta neki, hogy ne tárgyaljon tovább az EU-val, hanem perelje be az uniót. May ugyanakkor nem tért ki arra, hogy Trump szerint Londonnak milyen címen kellett volna beperelnie az EU-t...

1
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/73773/pics/lead_800x600.jpg
Brexit,Donald Trump,Nagy-Britannia,Theresa May,USA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-06-02 12:54:07
Hát, ezt a színtelen, szagtalan, erőtlen, határozatlan, minden elképzelés nélküli, semmitmondó Mayt nem nehéz ízekre szedni, az biztos.
A történelemkönyvekben biztos, hogy nem fogják kiemelt helyen említeni ezt a tedd ide, tedd oda női hölgyet.
Ebben az egészben csak az a borzasztó, hogy a Brexit ügyben is a soros-csicskák működnek a háttérben, a spekuláns erőlteti a visszalépést is. És persze pénzeli a csicskákat, ahogy kell !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?