Blogolj!

Az amerikai fiatalok fele már nem hiszi, hogy az ő országuk a legnagyszerűbb


A YouGov a FLAG (Foundation for Liberty and American Greatness, kb. Alapítvány a Szabadságért és az Amerikai Nagyszerűségért) megbízásából 1078 amerikai fiatalt kérdezett meg arról, hogyan látják az országukat. A 38 év alatti, vagyis a Z és Y generációkhoz tartozó válaszadók 46 százaléka nem értett egyet azzal, hogy az Egyesült Államok lenne a legnagyszerűbb ország; felük szerint Amerika szexista, 49 százalékuk szerint pedig rasszista. A kutatás eredményeit idéző Daily Wire szerint ez nem is meglepő annak fényében, hogy Trump elnököt már hivatalba lépését megelőzően is dühödt rasszistának bélyegezte a média.

A nemzeti büszkeség nem lobog az amerikai fiatalokban: 38 százalékuk szerint nincs miért büszkének lenni a történelmükre, 14 százalékuk azt mondta, sosem volt nagyszerű ország, és soha nem is lesz az, az Y generációba tartozók mintegy ötöde számára pedig az amerikai zászló a gyűlölet és az intolerancia szimbóluma. Ami a történelmet illeti, túlnyomó többségük, 84 százalékuk nem tudta felsorolni a híres első alkotmánymódosításban szereplő szabadságjogokat sem…

Nick Adams, a FLAG elnöke szerint fel voltak készülve arra, hogy a hazafiasság szintje valamelyest visszaesett a fiatalokban, de ezek az eredmények valósággal sokkolták őket. Ami viszont közép-európai szemmel ijesztő lehet, az az, hogy az amerikai fiatalok 47 százaléka szerint az Egyesült Államok jövőjét a kapitalizmus helyett a szocializmusnak kellene meghatároznia.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/64975/pics/lead_800x600.jpg
Egyesült Államok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?