Blogolj!

A barcelonai terroristák nagyobb mészárlásra készültek


Közeledik a barcelonai és cambrilsi terrortámadások évfordulója, és nyilvánosságra hozták az elkövetők által készített megdöbbentő videókat – számolt be az El Pais.

Tavaly augusztus 17-én Barcelonában, 18-án Cambrilsban hajtott teherautó a járókelők közé, 16 embert megölve, és több mint százat megsebesítve. A támadások azt követően történtek, hogy egy alcanari házban komolyabb mészárlásra készülődő terrorista sejt véletlenül saját magát robbantotta fel. A ház romjai között a katalán rendőrség 19 kézigránátot, egy robbanószerekkel teli mellényt, 104 butángázos tartályt és kartácsot talált, valamint egy videokamerát, amelyen augusztus 13-14-én készült felvételek voltak – írja az El Pais spanyol lap.

Az egyik videón a robbanásban később életét vesztő Youssef Aalla nevű terrorista pózol a mellényben, míg a többin a dzsihádisták a leendő áldozataikon gúnyolódnak: „Szenvedjetek, Allah ellenségei!”, „Ennek a vasnak minden grammja a fejetekben, vagy a gyerekeitek és a feleségeitek fejében végzi”, „Ezt a mérget Allah ellenségeinek adjuk, hogy megízlelhessék”.

A felvételekből, melyeket jelenleg az ügyet elbíráló törvényszék vizsgál, az derül ki, hogy a sejt eredetileg nagyszabású akcióra készülhetett, több autóval robbantottak volna valamilyen zsúfolt helyen, mint a Sagrada Familia székesegyház, a Camp Nou futballstadion, vagy az Audiencia Nacional, a spanyol legfelsőbb bíróság épülete, amelynek tervrajzait a nyomozók szerint tanulmányozták a terroristák.

Címkék: Terrorizmus
1
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/56708/pics/lead_800x600.jpg
Terrorizmus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-08-08 17:48:49
Hajrá, ökör spanyol kormány !
Szerintetek ez a jövő útja, ez a jövő Európája ?!
Engedjetek még be az országotokba újabb százezreket ezekből a semmirekellő, ingyenélő, csavargó terroristákból, aztán szívjátok még hosszú éveken keresztül, mint a torkos borz !!!
Pont úgy, mint ahogy a németek, a svédek, a dánok, meg a franciák, is a teljesen megkergült vezetőik miatt !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?