Blogolj!

Most végzi ki Európát a spanyol baloldal


Mindennapos látvány a Gibraltári-szoros spanyol partjainál, hogy egy gumicsónak eléri a szárazföldet, a Marokkó felől érkezett migránsok azonnal szétszélednek – a parti őrségnek egyszerűen nincs elég embere. Ma már ez a partszakasz számít az Európai Unió legvédtelenebb külső határának. A szoros 15-20 kilométer, a tengeri út jóval rövidebb, mint Líbia és Olaszország között. A török–görög, illetve a balkáni migrációs útvonalat keményen ellenőrzik. Olaszország is bekeményített, miután bevándorlásellenes kormány alakult.


„A spanyol hatóságok jelentései alapján bizonyos, hogy a nyugat-afrikai migránsok, amelyek tömegei Líbián keresztül érkeznek a Földközi-tengerhez, az utóbbi időben Spanyolországot választják útirányuknak” – mondta a nemzetközi migrációs szervezet egyik illetékese. Andalúziában kezdenek megtelni, vagy már meg is teltek az átmeneti szállások, a migránsokat ezért a hajón tartják, amíg regisztrálják őket.

Spanyolország korlátozás nélkül enged be minden illegális bevándorlót

Egy helyi város polgármestere a Spiegel című német magazinnak azt mondta, hogy júniusban több, mint kétszer annyi migráns érkezett hozzájuk Afrikából, mint Olaszországba. A napi átlag 400 ember. Hozzátette, a helyiek egyelőre nem aggódnak, a városban száznál több náció él együtt. De ha a tömeges migráció folytatódik, akkor feszült lehet a hangulat – tette hozzá az andalúz polgármester.


Egy ilyen helyzetben mit csinál a baloldali kormány? Ha azt gondolná valaki, hogy szigorítana ki kell ábrándítanom, mivel Magdalena Valerio spanyol munkaügyi, migrációs és társadalombiztosítási ügyekért felelős miniszter bejelentette, hogy országa még az idei évben 30 millió euróval növeli meg a Spanyolország partjaira érkező menekültek ellátásra fordítható összeget. Ne felejtsük el, hogy az ibériai országban még most is az egekben van a munkanélküliség, miközben nyakló nélkül fogadnak be mindenkit.

Három nap alatt csaknem kétezer bevándorló érkezett Spanyolországba. Több mint hatszázan az észak-afrikai spanyol városba, Ceutába tört be, a határkerítésen keresztül. Ha ilyen ütemben folytatódik a beáramlás, akkor rövid életű lesz a baloldali spanyol kormány bevándorló-barát politikája – állította egy elemző. Azonban a helyzet ennél bonyolultabb. A mostani baloldali kormány mögül nem fog egyelőre elfogyni a többség, mivel a jobboldal most éppen átalakulóban van, és sokaknak elege is van a jobbközép pártokból az elmúlt évek politikája miatt.

Nemcsak Európában, hanem Spanyolországban is 2019 lesz a sorsdöntő év, így a migránssimogatás a következő hónapokban szinte biztosan folytatódni fog az ibériai országban. Jövőre helyhatósági választások is lesznek a spanyoloknál, így ha a migránsáradat a mindennapok életében is megjelenik, akkor a spanyol közvélemény nagy valószínűséggel piros lapot ad majd a kormánynak. Addig sajnos nem számíthatunk baloldali bukásra, csak Európa tönkretételére.   

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/56231/pics/lead_800x600.jpg
bevándorlás,Spanyolország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?