Ötös nem, Joker-telitalálat volt a lottón
Nyerőszámok: 18 (tizennyolc), 31 (harmincegy), 56 (ötvenhat), 68 (hatvannyolc), 83 (nyolcvanhárom). Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 1.716.520 forint; 3 találatos szelvény 2410 darab, nyereményük egyenként 20.905 forint; 2 találatos szelvény 67.058 darab, nyereményük egyenként 1955 forint. Joker: 288117. Az 1 darab Joker-telitalálatra 36.976.635 forintot fizetnek.
Blogolj!

Brüsszelnek inkább Bukarest, mint Budapest


Az egyaránt bírált és imádott Orbán Viktor megkerülhetetlenné vált. A liberalizmus által démonnak tekintett Orbán most a nemzetek Európája konzervatív ellenállásának új hősének tűnik – írta a Deutsche Welle. Annak bizonyításaként, hogy alakja túlmutat a regionális nyugtalanságok szintjén, Mark Zuckerberg a személyi adatokkal kapcsolatos botrány kontextusában a magyarországi választást is megemlítette, holott nem lenne helyes azt gondolnunk, hogy a közösségi hálózatoknak köszönhető Orbán népszerűsége. A Fideszre szavazó többség elsősorban konzervatív, konkrét szolidaritásokban gyökerező.

Brüsszelben a magyarellenesség is egy ütőkártya, ha Orbánról van szó

Az újság elemzéséből az is kiderült, Orbán Viktornak sikerült az európai vita kellős közepére helyezkednie, akire senki sem tekint közömbös módon. Elég sok bukaresti elemző kitért arra, hogy Románia sem nézi ezt reakció nélkül és elképzelhető, hogy a PSD-s (Szociáldemokrata Párt) kormány politikáira is hatással lesz a közép-európai eurokritikus légkör megszilárdulása. 

Korábban már írtunk arról, hogy milyen rendkívül bonyolult módon viszonyul Románia Magyarországhoz: a jobboldal inkább Európa-párti és elutasítja az Orbán-modellt, míg a baloldalt vonzza a szuverenista hangvétel, de szocialista típusú hajlamai akadályozzák egy szélesebb körű együttműködés kialakulását a budapesti politikusokkal. 

Az elemzés szerint ilyen körülmények között Magyarország befolyása korlátozott marad majd, annál is inkább, hogy az összes román csoportosulásban még mindig egy magyarokkal szembeni anakronisztikus ellenségesség az uralkodó, ami a bizalmatlanságot táplálja. Ebből nyilvánvalóan Brüsszel húz hasznot és nem kizárt, hogy szemet huny majd bizonyos magyarellenes epizódok felett, amennyiben ezzel szorosabban a maga oldalán tarthatja Bukarestet.

Brüsszel számára nagyon fontos Bukarest szövetsége

Nagyon szomorú 2018-ban azt a feltételezést olvasni, hogy Brüsszelben, ami sokak szerint a demokrácia és liberalizmus Mekkája, a magyarellenesség teljesen elfogadható dolog, ha a bürokraták érdeke úgy kívánja. Brüsszel hazai apostolai erről nem szoktak beszélni, hogy a színfalak mögött ott is hideg politikai szándékok uralkodnak és minden eszköz megengedett az érdekek érvényesítésére. Én nem egy ilyen EU-ra szavaztam 2003-ban.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/51265/pics/lead_800x600.jpg
Brüsszel,Erdélyi magyarság,Románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?