Ötös nem, Joker-telitalálat volt a lottón
Nyerőszámok: 18 (tizennyolc), 31 (harmincegy), 56 (ötvenhat), 68 (hatvannyolc), 83 (nyolcvanhárom). Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 1.716.520 forint; 3 találatos szelvény 2410 darab, nyereményük egyenként 20.905 forint; 2 találatos szelvény 67.058 darab, nyereményük egyenként 1955 forint. Joker: 288117. Az 1 darab Joker-telitalálatra 36.976.635 forintot fizetnek.
Blogolj!

Jó példa? A koszovói szerbek egyoldalúan léptek az autonómiáért!


Érdemes figyelni arra, hogy mi zajlik Európa legújabb államában, az alig tízesztendős Koszovóban. A volt Jugoszláviában a Vajdasághoz hasonló autonómiával bíró tartomány albán többsége kivált Szerbiából, de a szerb nemzet bölcsőjének tekinthető területen néhány százaléknyi szerb kisebbség élt. (Az 1948-ban még 24 százaléknyi szerbből 2002-re maradt talán 4 százalék, és azóta is csökken arányuk és számuk.)

A megmaradt szerbek azonban a sarkukra álltak, miután a koszovói hatóságok elfogták Marko Đurićot, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának a vezetőjét, és erős válaszlépést határoztak el. Goran Rakić, a koszovói Szerb Lista vezetője bejelentette, hogy pártja kilép a koszovói kormányból, és hamarosan – április 20-án – a tíz szerb többségű koszovói község egyoldalúan megalakítja a Szerb Községek Közösségét.

A lépésben a koszovói szerbeket minden bizonnyal támogatta az anyaország kormánya is, mert a bejelentést az Aleksandar Vučić szerb elnökkel folytatott tárgyalások után tette meg Rakić. Az államfő hozzátette, hogy nem fogják engedni, hogy megismétlődjön a Vihar és a Villám hadművelet, amikor a horvátországi szerb civileknek is menekülniük kellett szülőföldjükről, mikor a horvát hadsereg visszafoglalta a területeit 1995-ben.

A kisebbségi kérdés végleges megoldása egyelőre távolinak tűnik, de addig is nem árt, ha szemünket Párizs mellett néha (Belgrádra és) Pristinára is vetjük.

Címkék: Koszovó, Szerbia
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/50495/pics/lead_800x600.jpg
Koszovó,Szerbia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?