Blogolj!

Ilyen az, ha igazi harc van a parlamentben! (VIDEÓVAL!)


Az előadást bemutatja: a koszovói parlament.

Könnygázgránátokkal hiúsítottak meg egy voksolást az Önrendelkezés nevű ellenzéki párt képviselői Pristinában. Az elmúlt években ez már nem az első eset, úgy tűnik, a helyi parlamenti vitakultúra részévé válik lassacskán a fegyver.

A legutóbbi alkalmazás oka az volt, hogy a Szerbiából tíz éve kivált kisállam még 2015 végén kötött egy határmegállapodást Montenegróval, amelyet most ratifikáltatni kívántak a parlamentben. A 120 tagú országgyűlés kétharmadának kellett volna elfogadni a határvonalat, de ezt februárban nem sikerült elérni. Ez annak köszönhető, hogy mintegy nyolcezer hektár területről kellene lemondaniuk a koszovóiaknak.

A könnygázgránátok bedobása után a képviselők kimenekültek az ülésteremből, majd a rendőrség érkezett meg, öt honatyát letartóztattak. A még egyszer megtartott voksoláson 80 képviselő igennel, 11 nemmel szavazott, így ez a határ tekinthető véglegesnek a két állam között.

Az Európai Unió előremutató, jelentős lépésnek tartja a határegyezmény ratifikálását, amelyet feltételül szabtak ahhoz, hogy az EU megszüntesse a koszovóiak vízumkényszerét.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/50187/pics/lead_800x600.jpg
határvita,könnygáz,Koszovó,parlament
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?