Blogolj!

Tragédia a Fülöp-szigeteken: lakóházra zuhant egy kisrepülő


Tíz halálos áldozatot követelt egy kisrepülőgép tragédiája a fülöp-szigeteki főváros, Manila közelében március 17-én, szombaton.  A hatóságok közlése szerint öten a gépen, öten a becsapódás helyszínén vesztették életüket.

A Piper 23 Apache típusú kisrepülőgép az észak fülöp-szigeteki Laoagba tartott Plaridel kisvárosból, amikor eddig ismeretlen okokból zuhanni kezdett, majd egy lakóházba csapódott.  Szemtanúk szerint egy villanyoszlopba csapódott először a repülőgép, így a lakóházba csapódását egy kedvezőtlen légáramlat is befolyásolhatta a feltételezések szerint.

A házban élő család épp az ebédjét költötte el, amikor a tragédia megtörtént. Sajnálatos módon a 7, 10 és 17 éves gyermekek is otthon tartózkodtak, amikor a bezuhanó gép lényegében kettévágta a házukat. A szerteszét szóródó roncsdarabok két embert megsebesítettek a helyszínen.

Eric Apolonio, a Fülöp-szigeteki polgári repülési hatóságok szóvivője azt mondta, a hatfős repülőgépen utazó összes ember életét vesztette, ami a becsapódás után keletkező tűznek is betudható.

A helyi rendőrség nyomozást rendelt el a tragikus ügyben. A polgári repülési hatóságok  mindeközben elrendelték a kisgépet működtető Lite Air Express tevékenységének felfüggesztését.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/50000/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?