Blogolj!

Szívrohamból zavargások Madrid utcáin


Káosz tört ki Madridban csütörtök este. Egy afrikai származású utcai árus halála miatt barikádokat emeltek, gyújtogattak a tüntetők, összecsapván a rendőrökkel.

Egy harmincöt év körüli, Szenegálból származó utcai árusra és illegálisan kereskedő társaira csapott le a madridi rendőrség. Ebből még nem is lett volna tüntetés, csakhogy Mmame Mbage – sajnos vesztére – menekülőre fogta. Olyan izgatott lett, hogy menekülés közben szívrohamban elhunyt, halálhíre pedig gyorsan elterjedt Madridban, azon belül is Lavaples városrészben.

Lavaplesről tudni érdemes, hogy leginkább bevándorlók lakják és a szenegáli férfi is annak számított, bár már 12 éve élt Spanyolországban. Számtalanszor próbált meg lakhatási engedélyt kérni, de eddig nem kapott a hatóságoktól. A városnegyed lakói tiltakozásba, demonstrációba kezdtek csütörtökön, majd este kukákat gyújtottak fel, megrongáltak és felgyújtottak egy motort, valamint összecsaptak a rendőrökkel – kővel dobálták meg őket. Eddig 16 rendőr és 4 civil sérültről tudni.

Madrid polgármestere, Manuela Carmenas azt mondta, alaposan ki fogják vizsgálni, hogyan történt a szerencsétlen tragédia.

1
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/49966/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-03-17 13:31:22
Fetehetően vaj volt a fején, ezért futott el. De hogy ebből a véletlen halálesetből zavargások lettek, az elgondolkoztató. Az, hogy rendőrökre támadtak, rongáltak felháborít. Hány őslakos halt meg az utóbbi években ártatlanul szélsőséges támadások miatt, és mégsem támadtak csoportosan a bevándoroltakra. Úgy látom, a bevándorlók között sok vadember van, aki nem képes uralkodni magán.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?