Blogolj!

A teljes bukás szélén táncol Robert Fico


Több tízezer ember vonult utcára péntek Szlovákia nagyvárosaiban, hogy megemlékezzenek a múlt héten meggyilkolt Ján Kuciak oknyomozó újságíróról és jegyeséről, Martina Kusnírováról. Az ország több tucatnyi városában vonultak utcára az emberek, hogy megemlékezzenek a két meggyilkolt fiatalról és kiálljanak a sajtószabadság és a demokratikus értékek mellett. Pozsonyban a szervezők szerint a húszezret is meghaladhatta a résztvevők száma - írta az Új Szó. Pozsonyban a tömeg Robert Fico távozását követelte. 

Óriási tömeg tüntetett Pozsonyban

Mindenki a hármas kormánykoalíció (Smer-Szlovák Nemzeti Párt-Most-Híd) megrendüléséről írnak, de egy ilyen helyzetben természetesen a Bugár vezette Híd továbbra is kitart Fico mellett. Mindezt így fogalmazta meg egy publicista: a Híd kétnapos intenzív tárgyalásainak eredménye a kialakult politikai helyzetről: a nagy semmi. Nem elég, hogy nem lépnek ki ebből a most már végleg vállalhatatlanná vált koalícióból, de még Robert Kalinák belügyminiszter távozását sem követelik, csak egy kicsikét kérik. Ez érthetetlen, abszurd és dühítő - tette hozzá. 

Sokak szerint már bőven elég bizonyíték gyűlt össze, hogy a legnagyobb kormánypárt számos képviselője közeli kapcsolatban állt az olasz maffia szlovákiai sejtjével. Egy civilizált nyugati országban egy ilyen pártnak nincs keresnivalója a kormányban. Aki úgy látja, hogy ez nem gond, és egy ilyen pártra rá lehet bízni az ország kormányzását, az oroszországi vagy kolumbiai viszonyokat szeretne látni Szlovákiában.

A Smer a végsőkig ragaszkodni fog a hatalomhoz, és ezt Bugáréknak is tudniuk kell. Most nem lehet két lovat megülni egyszerre, jóban lenni Ficóval, csak egy kicsikét kérni Kalinák távozását, s közben azért nagyon felelősségteljesnek is mutatkozni. Egyértelmű a szituáció, ha most nem lép a Híd, akkor a béka segge alatt lévő megítélése a pöcegödör legmélyére fog jutni. Bár Bugártól többet nem érdemes várni. 

1
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/49368/pics/lead_800x600.jpg
Robert Fico,Szlovákia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-04 09:55:24
Bugár, meg a Híd !!! Ugyan már !!!
Nagyjából annyit ér amit mondanak (suttognak), mintha a kályhacsőbe dúdolnák bele.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?