Blogolj!

Messze még a győzelem: mindenki menjen aláírni


Kérjék meg Nyugat-Európában élő ismerőseiket, írják alá a kisebbségvédelmi kezdeményezést – erre kérte Sógor Csaba a partiumiakat is. Mint mondta, az aláírásgyűjtés nem mindenütt halad a várt  ütemben, ezért szükség van a további kézjegyekre is.

Érdekes módon olyan országokban, régiókban halad nehezen az aláírásgyűjtés, ahol már rendeződött a kérdés, mint például Dél-Tirolban, másutt pedig, mint Görögországban vagy Bulgáriában, retorzióktól tartva például a török kisebbség tagjai félnek aláírni az íveket, de Magyarországon vagy Szlovákiában sem gyűlnek kellő ütemben az aláírások. A balti államokban, ahol jelentős orosz kisebbség él, összegyűlhet a kellő számú aláírás. 

Nincs elég aláírás, pedig nagy szükség lenne rájuk

Sógor Csaba emlékeztetett: ahhoz, hogy az európai polgári kezdeményezés sikeres legyen, és Európai Bizottság foglalkozzon a kisebbségvédelem szabályozásával, legalább hét uniós tagállamban el kell érni a megszabott számú aláírást, és egymillió embernek kell támogatnia a kezdeményezést. Európa-szerte mintegy 50 millió embert érintene egy lehetséges közös, uniós kisebbségvédelmi szabályzás, mégis azzal szembesülnek, hogy egymillió aláírást sem könnyű összegyűjteni. Arra gondolni sem mer, mi történik a aláírásgyűjtés kudarca esetén, mivel azzal legalább „15-20 évre befognák a szánkat” – mondta Sógor Csaba.

Mivel az online és a papír alapú aláírásgyűjtés párhuzamosan folyik, eddig valamivel több 650 ezer szignó gyűlt össze, tehát 350 ezer aláírásra még szükség van.  A polgári kezdeményesek lehetőségével azért is fontos élni, mert ez jelzés lenne az unió felé is a polgárok akaratáról.

2
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/49071/pics/lead_800x600.jpg
Erdélyi magyarság,Görögország,Románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-03-03 09:38:10
Sokan nem tudnak róla, vagy nem tudják milyen jelentősége van az aláírásnak. Többet kellene beszélni róla, világos magyarázatra van szükség.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-02-26 12:11:34
Az állandóan a "kisebbségi jogokért" ordibáló, handabandázó Soros-bérenc álcivil szervezetek (TASZ, AI, Helsinki mindenbe belepofázó Bizottság stb-stb.) ingyenélői hol vannak most ?!
Mért nem gyűjtik az aláírásokat ?! Fázik a valaguk, vagy mi akadályozza őket ?!
Az az igazság, hogy csak mocskolódni tudnak, semmi másra nem valók. Éppen ideje volna már kizavarni őket ebből az országból.
Semmi keresnivalójuk nincs itt !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?