Blogolj!

Soros ismét lelepleződött: ő irányít az EU-ban is


Soros György az Európai Központi Bank (EKB) egyik igazgatójával tárgyalt az euróövezet integrációjának elmélyítéséről, ami bírálatokat váltott ki az Európai Parlament néhány képviselőjéből - adta hírül a Reuters brit hírügynökség. 

A milliárdos üzletember még tavaly november közepén magántalálkozón beszélt Benoit Coeure-rel, az EKB hatfős igazgatótanácsának egyik tagjával arról, hogy miként lehetne az euróövezetet összeforrottabbá tenni egyebek közt közös eurózónás költségvetéssel. A találkozó megtörténte csak e hét csütörtökön került nyilvánosságra annak révén, hogy Coeure közzétette naplóját. 

A Reuters értesülése szerint a találkozót Soros György kérte, a megbeszélésen jelen volt fedezeti befektetési alapjának egyik képviselője és Coeure-ön kívül egy másik EKB-tisztségviselő is.

Soros György titokban találkozott az EKB egyik vezérével

Az Európai Parlament (EP) néhány képviselője attól tart, hogy a pénzember illetéktelenül befolyásol politikailag kényes ügyet. Bernd Lucke német konzervatív képviselő úgy nyilatkozott: "Úgy vélem, törvénybe ütköző, hogy Soros úr saját politikai céljai szolgálatába próbálja állítani az EKB-t." Az EKB egy szóvivője közölte, hogy a találkozó résztvevői csupán elvi kezdeményezések szintjén beszéltek az euróövezet integrációjának elmélyítéséről, monetáris politikáról nem értekeztek. 

Az olasz Marco Zani - aki az Európai Parlamentben az EU-ellenes Nemzetek és Szabadság Európája képviselőcsoport tagja - a novemberi magánmegbeszélésről azt mondta, hogy az ilyen színfalak mögötti találkozók, amelyeken befolyásos emberek is részt vesznek "összeegyeztethetetlenek olyan intézményekkel, amelyek demokratikusnak tartják magukat."

Akad azonban olyan EP-képviselő is, aki nem lát kivetnivalót a novemberi találkozóban. A német Sven Giegold - aki a Zöldek/Európai Szabad Szövetség képviselőcsoport szóvivője gazdasági és pénzügyi témákban - úgy nyilatkozott, hogy az euróövezet épségére felügyelő EKB feladatának része találkozni olyan befolyásos emberekkel, akik ugyanarra törekszenek.

Mindezek után csak egyetlen kérdésem lenne: Kinek a felhatalmazásából tárgyalt Soros?

2
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/48580/pics/lead_800x600.jpg
Brüsszel,Soros György
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-02-17 13:30:38
Mi köze van ennek a világszélhámosnak más országok dolgaihoz, belpolitikájához, a kormányok összetételéhez, a helyi pártpolitikai viszonyokhoz ? Mi köze az Európai Unióhoz ? Hogy merészel egyáltalán beleavatkozni idegen országok különböző ügyeibe ?
Mindenki jobban járna, ha nyolcszáz évesen maga alá gyűjtené a rablott milliárdjait, aztán otthon, Amerikában kukorékolna a maga kis szemétdombján.
Éppen itt lenne az ideje, hogy valamennyi - a spekuláns által megtámadott, zaklatott - ország végre összefogjon, egyszer és mindenkorra, a hazája környékéről is eltakarítsa ezt a nyikhajt, valamint az általa pénzelt ingyenélőket (Helsinki Bizottság; TASZ; stb.).
A mi kormányunk mindent megtett és megtesz ennek érdekében, de a teljes siker eléréséhez kellenek a további szövetségesek ebben az ügyben is.
Az angolok - nagyon helyesen - már mozgolódnak, de több segítség kell !!!
Hát, hajrá !!!!!!!
Válaszolok
Klara 2018-02-17 08:58:49
Ezt nem szabad eltűrni ! A Világ nem egy marék döglött molylepke kezére lett teremtve ! Mikor lesz már felelősségre vonva a soros bűnbanda ?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?