Blogolj!

Csehország nem hódolt be a bevándorlás előtt


A nyíltan bevándorlásellenes Milos Zeman nyerte a csehországi államfőválasztást. Jiri Drahos, a Cseh Tudományos Akadémia volt vezetője lett a második. Ezzel a voksolással tehát nem tört meg az a közép-európai trend, hogy a bevándorlás iránt megengedőbb erők sikereket tudjanak felmutatni. Így pedig már Ausztria, Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország élén is olyan ember áll, aki nem kér a kötelező kvótákból. 

Zeman óriási küzdelemben őrizte meg az elnöki székét

A két jelölt a vitájukon elutasította a kötelező menekültkvótákat, és azt állították, hogy a migránsok esetleges befogadásáról az Európai Unió egyes tagállamainak kell dönteniük. Zeman és Drahos is hangsúlyozták, hogy szigorúan védeni kell az EU külső határait, és a migránsoknak ott kell segíteni, ahol a problémák keletkeznek, tehát saját országaikban. Drahost korábban azzal vádolták, hogy megengedőbb a kérdésben, és csak a vita kedvéért változtatta meg az álláspontját.   

A két elnökjelölt személyisége nagyon eltérő volt: Jirí Drahos visszafogott személyiség, aki mérsékelt politikát folytat, Milos Zeman indulatos, ugyanakkor karizmatikus politikus. Az elmúlt napokban Milos Zeman sokkal konszolidáltabb volt, mint korábban, ami szintén hozzájárult a sikeréhez. 

1
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/47779/pics/lead_800x600.jpg
bevándorlás,Csehország,Milos Zeman
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-01-28 15:26:19
Örülök, hogy a cseh nép hasonlóan gondolkodik mint mi, a nemzetük megtartásáról. Remélem a jövőben is így lesz, nem kell csalódnunk.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?