Blogolj!

Hihetetlen, de Magyarország megelőzte az Egyesült Államokat


A felemelkedő gazdaságok között 74 országból a második helyen végzett Magyarország a Világgazdasági Fórum legújabb kutatásában, amely azt vizsgálta, hogy mennyire inkluzív (bevonó) a gazdasági növekedés. Az új rangsor azt elemzi, hogy a társadalom egésze, vagy csak egy szűk elit jár-e jól a növekedéssel - írta a makronom.mandiner oldala. 

Az új rangsor alapján a felemelkedő országok között Magyarország a második helyen áll, így az egy főre jutó GDP, a munkatermelékenység és a várható egészségben eltöltött élettartam szempontjából is 74 ország között a legfelső húsz százalékba tartozik. A növekedés szempontjából hazánknak a foglalkoztatás további emelésével lehet még javítania. Magyarország az inkluzív növekedésben teljesít a legjobban.

Van olyan mutató amiben Magyarorsszág jobban teljesít, mint az USA

Az Egyesült Államok előtt vagyunk
A nettó jövedelmek egyenlőtlenségében, a szegénységi rátában, a vagyoni egyenlőtlenségekben és a mediánjövedelemben is a legjobb ötödbe tartozik 74 ország között. Hazánknak a fenntarthatóságot tekintve a legfőbb javítanivalója az államadósság, amely bár csökkenő pályára állt, a szintje e nemzetközi összevetésben még magasnak számít - áll a jelentésben. 
A tanulmány szerint bár óvatosan kell bánni a fejlődő és fejlett országok összehasonlításával a szegénység eltérő definíciói miatt, a fejlett országokat vizsgáló 29 országból álló listán Magyarország 4,74-es pontszámával a 22. helyen állna.
Ezzel megelőzné többek között az Egyesült Államokat és Japánt.
Valahogy nem látom, hogy Bokros Lajostól Mellár Tamáson át Vértes Andrásig sajtótájékoztatókat és nyilatkozatokat tennének az urak, hogy milyen kedvező a helyzet az országban. Totális kuss van a magukat a közgazdász szakma krémjének nevező emberek körében. Az említett "urak" az elmúlt nyolc évben minden eszközt megragadtak, hogy valótlanságokat állítsanak a magyar gazdaságról és annak irányítóiról. 
Emlékeim szerint a liberális közgazdászok gyakorlatilag minden héten elmondják, hogy lassan közel a teljes összeomlás, és hamarosan ismét a nemzetközi pénzügyi szervezetek menthetik meg az országot. Ezzel szemben lassan minden mértékadó nemzetközi szereplő elismeri a magyar gazdaság remek eredményeit. Egy ilyen helyzetben, ha lenne Magyarországon egy normális ellenzéki értelmiségi réteg, akkor kiállna a nyilvánosság elé, és javaslatokat tenne a kormánynak, hogyan lehetne ezt a mostani helyzetet állandósítani, valamint tovább javítani. 

Karácsony Gergely az államcsőd felé vinni az országot

Sajnos ilyen szellemi munícióval nem rendelkezik az ellenzék, így nem is várhatunk tőlük semmit. Elég csak ránézni arra a gazdaságpolitikai mixre amit például Budapest legtehetségtelenebb polgármestere Karácsony Gergely ajánl nekünk. Adóemelés a dolgozók körében, és a segélyek összegének a növelés. Ebből csak államcsőd lehet. Tényleg ezt akarjuk?
1
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/47650/pics/lead_800x600.jpg
Brüsszel,Egyesült Államok,Világbank
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-01-25 14:28:06
Örülök kimagasló sikeres gazdaságunknak, van mit helyrehozni. A 8 éves ballib kormányzás felelőtlen, hozzánemértő tevékenységének romjain.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?