Blogolj!

Magyar terrorizmusról írnak, akik fel akarták akasztani a székelyeket


Egy romániai portálon nagyon érdekes írásra bukkantunk, ami jól kifejezi a keleti szomszédunkban uralkodó magyargyűlölő hangulatot. Ezért hosszabban idézünk belőle: 

Cosmin Puris publicista arról írt, hogy miközben éppen Németh Zsolt, a parlament külpolitikai bizottságának elnöke a román–magyar együttműködés fokozását szorgalmazta Kolozsváron, kiemelve, hogy olvadni kezdett a Románia és Magyarország közötti kapcsolatokat az utóbbi években meghatározó „jég”, Budapesten néhány beteg elme határtalanul becstelen gesztushoz folyamodott.

Magyar terrorizmusról írnak abban az országban, ahol fel akarták akasztani a székelyeket

A 2015. december 1-i, kézdivásárhelyi terrorista támadás (az ügy két vádlottját felmentették a terrorizmus vádja alól) mögött álló Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai az úgynevezett (így!) székely zászlóval takarták le a Románia budapesti nagykövetségén található román címert.

Gyakorlatilag egy román állam elleni támadásról van szó. Méghozzá a magyar hatóságok együttműködésével, melyek – bár a törvény a diplomáciai képviseletek őrzésére kötelezi őket – nem léptek közbe és hagyták, hogy a két HVIM-es fiatal teljesítse a „küldetését”. Téved, ha valaki azt hiszi, hogy a HVIM-tagok gesztusa véletlen.

Ez válasz Mihai Tudose román kormányfőnek az alkotmányos rend Kovászna, Hargita és Maros megyékben történő megvédésére vonatkozó kijelentésére (a román kormányfő akasztással fenyegette meg azokat, akik székely, vagy magyar zászlót tűznek ki). Bár a román miniszterelnök kijelentése verbális volt, semmilyen utalást sem téve a magyar kisebbségre (a szerző manipulál), sem bárki fizikai megsemmisítésére (a szerző hazudik), a magyar politikusok másképp értelmezték, sorozatos támadásokat intézve Románia ellen - írta a publicista. 

Felmerül, tehát, a kérdés, hogy ha a magyar fél ilyen módon reagált, ami Románia budapesti nagykövetségének megtámadásában (így!) csúcsosodott ki, akkor miként kellett volna viselkednie Romániának azután, hogy Magyarország közvetlenül szerepet vállalt a három hazánkbeli magyar párt autonómia-megállapodásának január 8-i, kolozsvári aláírásában? 

Itt tartunk tehát 2018 elején, forró évünk lesz. 

1
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/47479/pics/lead_800x600.jpg
Erdélyi magyarság,Románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-01-25 14:36:55
Többek között ezért is kellene Románia felé is határzárat építeni. A románok nem mondanak le Magyarország teljes bekebelezéséről, és ebben bőven lesz segítségük. A román politika mindig is álságos, ártó volt.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?