Ötös nem, Joker-telitalálat volt a lottón
Nyerőszámok: 18 (tizennyolc), 31 (harmincegy), 56 (ötvenhat), 68 (hatvannyolc), 83 (nyolcvanhárom). Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 1.716.520 forint; 3 találatos szelvény 2410 darab, nyereményük egyenként 20.905 forint; 2 találatos szelvény 67.058 darab, nyereményük egyenként 1955 forint. Joker: 288117. Az 1 darab Joker-telitalálatra 36.976.635 forintot fizetnek.
Blogolj!

Merkel megsemmisítheti Martin Schulz pártját


Többen úgy értékelték a CDU és az SPD között a hétvégén létrejött megegyezést, hogy minden nehézség elhárult az újabb nagykoalíció előtt. Azonban a legfrissebb felmérések azt mutatják, hogy mindez nem okozott nagy örömöt a szocdem szavazók körében. A párt támogatottsága soha nem látott mélypontra, 18,5 százalékra esett vissza. 

Nagy kérdés, hogy ezek után a szocdemeknek lesz-e elég mersze, hogy visszaforduljanak a mostani útról. Világosan látszik, hogyha a korábbi ígéretekkel szemben mégis koalíciót kötnének Merkellel, akkor az belátható ideig egyetlen új szavazót sem hozna. A pártban annak sem örülnének, hogy a bevándorlás-ellenes AfD töltené be a legnagyobb ellenzéki párt szerepét. Ráadásul ők már 14 százalékon állnak, ami nagyon közel van már az SPD népszerűségéhez. 

A dilemma hatalmas, mivel a nagykoalíció elutasítóinak táborában élen állnak az SPD ifjúsági szervezeteinek a tagjai, a jusók, akiknek vezetője országos ellenkampányt kezdett. Az SPD szász-anhalti szervezete pedig - ha csak egyetlen szavazati többséggel is - elutasította a nagykoaliciót. A szociáldemokraták legnagyobb, észak-rajna vesztfáliai szervezetében is inkább a csalódottság uralkodó. Ennek nagy a jelentősége, mivel az SPD küszöbönálló, mintegy 600 delegátus részvételével lezajló pártkongresszusán az észak-rajnai vesztfáliai szervezetnek van a legnagyobb, 144 főt számláló delegációja. Sokan látják, hogy Merkel ölelése halálos, de akkor is nagy bajba kerülhet az SPD, ha nemet mond a megállapodásra. 

Szabadulna az SPD Merkel öleléséből, de nincsen jó döntés

Kiss J. László szerint nem valószínű, hogy az SPD hétvégi bonni kongresszusán a párt többsége szembefordulna a puhatolódzó tárgyalások eredményeként megszületett 28 oldalas nagykoalíciós programmal. A formális koalíciós tárgyalások esetében azonban visszatérhetnek azok a feszültségek, amelyeket a puhatolódzó tárgyalásokon megszületett program kevéssé egyértelmű megfogalmazásai elfednek. Ha az SPD kongresszusán leszavaznák a megállapodást, akkor Martin Schulznak le kellene mondania, de Angela Merkel CDU- és Horst Seehofer CSU-elnök pozíciója is megrendülne. Ez pedig súlyos válsághoz vezethet, ami felgyorsítaná a politikai nemzedékváltás folyamatát. 

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/47282/pics/lead_800x600.jpg
Angela Merkel,Németország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?