Blogolj!

Ezerrel pörög a Bugár-féle nemzetárulás


Értelemszerűen az elmúlt napokban óriási figyelem kísérte a román kormányfő botrányos kijelentését, de ez idő alatt nagy hiba lenne, ha elsikkadna, és nem hívnánk fel a figyelmet Bugár Béla, a Most-Híd elnökének legújabb meghunyászkodó lépése előtt. 

A Felvidéken az történt, hogy Martina Lubyová, az oktatásügyi tárca szeptemberben kinevezett minisztere megnyirbálta államtitkárainak hatáskörét. December végén – a minisztérium belső szerkezeti felépítésének változtatásai miatt – meghozott döntése értelmében Peter Krajnák (Most-Híd) januártól elvesztette a regionális oktatásra gyakorolt hatáskörét. Az államtitkárok eddigi feladatkörei ezentúl közvetlenül a Szlovák Nemzeti Párt által delegált miniszter alá tartoznak. 

Bugár Béla folytatja a nemzeti önfeladás politikáját

Minderre a lépésre Bugár azt tudta magából kinyökögni, hogy Lubyová megegyezés hiányában lépett. „Nem szeretnék fenyegetőzni, de amennyiben nem egyeznénk meg, ugyanezt megtehetnénk mi is a közlekedésügyi minisztériumban a Szlovák Nemzeti Párt államtitkárával kapcsolatban" – mondta, utalva arra, hogy a Szlovák Nemzeti Párt által delegált államtitkár hatáskörét Érsek Árpád minisztériuma is megcsorbíthatná. Majd békülékenyebb hangnemben hozzátette, sokkal hatékonyabb és a szlovákiai kisebbségek szempontjából fontosabb, hogy sikerüljön olyan egyezséget kötni, amelynek köszönhetően az oktatásügy és ezáltal a szlovákiai kisebbségek, elsősorban a magyar kisebbség nem csak megmarad, de fejlődhet is.

Bugár tehát folytatja a meghunyászkodás politikáját, ahelyett, hogy végre asztalra csapna, felrobbantaná a szlovák kormánykoalíciót. Azonban Bugár soha nem erről volt ismert, a nemzeti önfeladás és meghunyászkodás szobrát lehetne róla megmintázni. Jó lenne, ha ezt minél többen végre felismernék, és most-hidastul, bugárustul legkésőbb 2020-ban a felvidéki választók elsüllyesztenék ezt az alakulatot. Ez lenne mindenkinek a legjobb. 

2
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/47165/pics/lead_800x600.jpg
Bugár Béla,Szlovákia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
baviki69 2018-01-14 00:10:16
Bugarkánk egyenlőségjelet akar tenni a két minisztérium közé? Ne nevettesse ki magát! Inkább cselekedjen!
Válaszolok
Éva 2018-01-13 13:51:05
Ez a Híd már alakulása óta járhatatlan.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?