Blogolj!

Népszavazással csatlakozna több régió Romániához


Referendummal döntene a Romániához való csatlakozásról Vidin, Vratsa és Montana, három régió Bulgária észak-nyugati részén – közölte a Maszol. Az embereknek elegük lett a korrupcióból és valódi demokráciában szeretnének élni – magyarázta Boris Kamenov, a szeparatista kezdeményezés egyik képviselője. 

Kamenov elmondta: „nem akarunk tovább cinkosai lenni a korrupt rendszernek. Az itt élők messze földön híresek harcos természetükről, innen indult 1923-ban az Oszmán Birodalom elleni felkelés is”. Annak kapcsán, hogy miért szeretné, ha a régiók Románia területéhez tartoznának kifejtette: hatékonyabbnak tartja a román igazságügyi rendszert. 

A pirossal jelölt rész csatlakozna Romániához

Katalónia, a Krím és Skócia után tehát  itt az újabb megoldandó feladat az európai közösség előtt. Úgy tűnik, hogy az elmúlt évszázadban lefektetett határok mégsem olyan stabilak mint azt a nagyhatalmak központjaiban gondolják. Mindnyájan tudjuk, ha ezt a népszavazást sikerülne nyélbe ütni, annak beláthatatlan következményei lennének az európai kontinens stabilitására nézve. 

Ha a nemzetközi közösség zöld pecsétet adna erre a referendumra, akkor szinte biztos, hogy Közép-Európában tucatnyi mozgalom indulna, hogy melyik országrész éppen hová szeretne tartozni. Magyarország nyugati részei inkább Ausztria felé gravitálnának, míg Románia nyugati részei inkább Magyarország felé. Úgy vélem, senkinek sem érdeke egy ilyen felfordulás, ezért jó lenne, ha például Brüsszel nem valami elvont kötelező kvótadologgal operálna, hanem végre a valós problémák felé fordítaná a tekintetét. 

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/46837/pics/lead_800x600.jpg
Bulgária,népszavazás,Románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?