Blogolj!

Elképesztő: Madagaszkárra menekült a román polgármester


Madagaszkárról jelentkezett a hatósági felügyelet alatt álló Radu Mazare, Konstanca volt polgármestere, és közölte a román rendőrséggel, hogy politikai menedékjogot kér a délkelet-afrikai szigetországban. 

A volt szociáldemokrata politikusról köztudott, hogy számos ingatlant birtokol Brazíliában és Madagaszkáron, és korábban rendszeresen nyaralt a két országban.

Néhány évvel ezelőtt, még elöljárói mandátuma idején maga Mazare nyilatkozott úgy, hogy 99 évre koncesszióba vett egy közel két hektáros területet egy madagaszkári benszülött törzstől, és vízi sportok kedvelői számára kíván üdülőtelepet létrehozni. Konstanca volt polgármestere – aki három mandátumon keresztül, 2000 és 2012 között állt a Fekete-tenger parti város élén – ugyanakkor több másik bűnvádi dossziéban is szerepel vádlottként, ezekben többek között csúszópénz elfogadásával, sikkasztással és hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolják - írta a kronika.ro. 

Radu Mazare Romániából Madagaszkárra menekült

Szemeim előtt van, hogy az átlag romániai polgár, legyen az akár székely, vagy Munténiában élő dolgozó, gondol egyet és elruccan Madagaszkárra nyaralni egy jót. Önmagában véve ki lehet jelenteni, hogy zseniális tettet hajtott végre a volt városvezető, mivel úgy sikerült kijutnia az országból, hogy a hatóságok azt gyakorlatilag észre sem vették. Nehezen hiszem, hogy Mazare gyalog indult el Romániából Madagaszkárra, bár ki tudja. 

Ez a történtet is jól mutatja, hogy az erdélyi magyarság vegzálása helyett a független román igazságszolgáltatásnak inkább a bűnözőket kellene elkapnia, és nem a kisebbségi jogok kijátszásán kellene elmélkednie. Sok hazai balliberális mintaországként tekint Romániára, de legalább Magyarországról senki sem akar Madagaszkárra menekülni. Úgy tűnik, lassan a madagaszkári elit is elkezdhet kvótákon gondolkozni, hogyan is osszák majd el a román menekülteket a fekete kontinensen. Főleg, ha ilyen népszerű menekülési cél lesz keleti szomszédunk állampolgárai számára az egzotikus szigetország. 

Címkék: Románia
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/46670/pics/15149270024355475_800x600.jpg
Románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?