Blogolj!

Nagyon kemény ítéletet mondtak Romániáról


Románia fejlődése szempontjából 2018 újabb elvesztegetett év lesz. Mint 2017, mint 2016, blokkolt, vagy alulfinanszírozott nagy infrastrukturális tervekkel. A Parlament által visszhangtalanul megvitatott költségvetési tervezet a PSD–ALDE (Szociáldemokrata Párt–Liberálisok és Demokraták Szövetsége) közalkalmazotti bérekkel kapcsolatos mániájáról és a beruházások iránti minimális törődésről árulkodik. Románia 2018-ban egy közlekedési dugókba belemerevedett, egy fél évszázados utakon tolongó járművek által kibocsájtott káros anyagok által szennyezett ország lesz, olyan ország, ahol a vibráló magángazdaságot egy tolvaj, debil és túlméretezett állam fojtogatja - írta a hotnews.ro. 

Az elemzés szerint az egész 2017-es gazdasági növekedés és a 2018-ra tervezett is a magángazdaságot megfojtó közalkalmazotti hadsereg túlméretezett béreire megy el. A helyzet egyszerűen kikerült az ellenőrzés alól, a halovány megszorítási lépéseknek (az intézmények jármű- és bútorköltségeinek korlátozása, a közalkalmazotti jutalmak elodázása, az alkalmazottak számának korlátozása) minimális hatásuk lesz. Röviden: a bürokrácia mérges gombája egyre nagyobbra nő és egyre károsabb arra a szervezetre, melyen élősködik és melyet megfoszt a forrásoktól.

Nincs könnyű a helyzetben a román kormány, de úgy tűnik a helyzet fogjai lettek

2018-ban rakják le a következő gazdasági válság alapjait. Az egyensúlyhiányok óriásiak. Csak bérekre és nyugdíjakra elpazarolni a 7 százalékos gazdasági növekedést – ezt már egyszer láttuk és tudjuk, hogy mit jelent. Gyorsítás a betonfal felé. Mely fal ugyanolyan erős, mint az a csökönyösség, mellyel a PSD és az ALDE letagadják a valóságot.

Vajon mindezt elolvassák a honi balliberális elemzők, akik az egekig dicsérik Romániát?

Címkék: Románia
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/46154/pics/lead_800x600.jpg
Románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?