Ötös nem, Joker-telitalálat volt a lottón
Nyerőszámok: 18 (tizennyolc), 31 (harmincegy), 56 (ötvenhat), 68 (hatvannyolc), 83 (nyolcvanhárom). Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 1.716.520 forint; 3 találatos szelvény 2410 darab, nyereményük egyenként 20.905 forint; 2 találatos szelvény 67.058 darab, nyereményük egyenként 1955 forint. Joker: 288117. Az 1 darab Joker-telitalálatra 36.976.635 forintot fizetnek.
Blogolj!

Román várossá nyilvánította Nagyváradot az amerikai nagykövet


Hans Klemm, az Egyesült Államok bukaresti nagykövete a múlt héten látogatott el Nagyváradra, hogy a város és a megye vezetőivel tárgyalva tájékozódjon a váradi és a bihari helyzetről. A nagykövetség Facebook-oldalára most kikerült egy olyan, rövid videó, amelyben a város szépségét dicséri, külön kiemelve, hogy milyen szépen sikerült a belváros történelmi épületeit restaurálni - olvasható a foter.ro oldalon.

Az egyik ilyen épület – az idéntől hivatalosan is a Körösvidéki Múzeumnak otthont adó egykori honvéd hadapródiskola impozáns tömbje – előtt állva Klemm arra buzdítja a videó nézőit, hogy látogassanak el Nagyváradra. „Számos városnak van történelmi belvárosa. Bukarestnek, Konstancának, Jászvásárnak, Temesvárnak, Nagyszebennek, Gyulafehérvárnak, de azt hiszem,

Nagyváradnak sikerült a legjobban befektetnie a belvárosa újjáépítésébe és felújításába”

– mondta Klemm.

„Este alkalmam volt sétát tenni. Lenyűgöző, és egyszerre sugározza mindazt a dinamikus, de egyben hagyományosan román hangulatot, amit egy megyeszékhely ebben az országban képviselt” – mondta Klemm.

Eredetiben:

A both lively but also traditional Romanian sense of what a capital here in this country used to represent.

Hans Klemm szerint román hangulatot árasztanak a magyar szecessziós épületek

Azt a rövid videóban már nem fejtette ki, hogy vajon a Lechner Ödön által meghonosított jellegzetesen magyar, magyaros népi motívumokat felvonultató szecesszió stílusában épült, Komor Marcell és Jakab Dezső tervezte Fekete Sas palotára, a Stern-palotára vagy az Adorján-házakra gondolt-e. Vagy esetleg a Szent László-tértől nem messze felépített, szocreál panelházra. Esetleg a Kossuth utca kommunizmus idején lerombolt, patinás házai helyén éktelenkedő foghíjra és évek óta tátongó építkezési gödörre - olvasható a Foter.ro oldalán.

Az ügy kapcsán nem is a nagykövet elképesztő primitívsége és ostobasága a felháborító, hanem, hogy egy ilyen ember az Egyesült Államok nagykövete lehet. Itt lenne már az ideje, hogy Donald Trump elnök, aki lassan egy éve van a hivatalában rendet tegyen a külügy háza táján, mivel az ilyen diplomaták szereplése csak arra jó, hogy ingerelje az embereket, és az amerikai politika ellen hangolja. Jó lenne, bár van egy sejtésem, hogy ilyen soha nem lesz, hogy olyan diplomaták kerüljenek az egyes országokba, akik legalább minimális mértékben tisztában vannak az adott állam történelmével. Álmodni persze mindig lehet.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/44916/pics/lead_800x600.jpg
Egyesült Államok,Románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?