Blogolj!

Nagyon elverte a Magyar Közösség Pártja Bugárékat


Az MKP országszerte összesen 33 képviselői helyet tudhat magáénak a megyei önkormányzatokban. Nagyszombat megyében 13, Nyitra megyében 11, Besztercebánya megyében 5, Pozsony megyében 3, Kassa megyében pedig 1 képviselője lesz az MKP-nak az elkövetkező ötéves választási időszakban.

A Híd legjelentősebb eredményét Kassa megyében szerezte - ez volt az egyetlen régió, ahol felülkerekedtek az MKP-n. Kassa megyében a Híd hat képviselői mandátumot szerzett a megyei közgyűlésben. Ezen kívül Bugárék Pozsony megyében 1, Nyitra megyében 1, Trencsén megyében 1, és Besztercebánya megyében is csak 1 megyei képviselővel rendelkeznek majd a következő öt évben.

Az MKP tehát országosan 33, a Híd pedig 10 képviselői mandátumot szerzett a megyei közgyűlésekben.

Menyhárt: Tovább kell építkezni

"Igaz, hogy négy évvel ezelőtt 33-nál több képviselőnk volt, de úgy gondolom, hogy az erős képviselet most is megvan, hiszen ahol tömbben vagyunk, még inkább megerősödtünk. Ott, ahol szórványban voltunk, ott látható, hogy a továbbiakban építkeznie kell nemcsak az MKP-nak, hanem a felvidéki érdekérvényesítésnek is" - kommentálta a választási eredményeket Menyhárt József, a párt elnöke.

Menyhárt József, az MKP elnöke nagy sikert ért el

Menyhárt úgy nyilatkozott, hogy jövő héten a párt képviselői azonnal megkezdik a tárgyalásokat az esetleges megyefőnökhelyettesi pozíciók kapcsán. A pártelnök elmondása szerint Pozsony, Nagyszombat, illetve Nyitra megyében merülhet fel, hogy az MKP esetlegesen megyefőnökhelyettesi posztokhoz juthatna.

Jól elverték Kotlebát

Nagy figyelem kísérte a választások során, hogy a szélsőjobboldali Marian Kotleba meg tudja-e tartani Besztercebánya megyét. Itt végül Ján Lunter (független) lett a megyeelnök. A szavazatok 100 százalékos feldolgozottsága mellett 48,53 százalékkal (99 169 érvényes szavazat) szerezte meg az első helyet, megelőzve Marian Kotlebát (LSNS), aki 23,24 százalékos (47 502 szavazat) eredményt ért el.

Nagyon elverték Ficóékat

A voksolás országosan a Robert Fico vezette koalíció (Smer-Szlovák Nemzeti Párt és a Bugár Béla vezette Most-Híd) súlyos vereségével zárult. A Smer elvesztette Zsolnát, Eperjest és nagy meglepetésre Kassát is, Pozsonyt egy erős jelölttel, a korábbi pozsonyi főpolgármesterrel sem tudta bekebelezni. Nagyszombatban, Pozsonyban, Zsolnán, Kassán és Eperjesen is a jobboldali koalíció jelöltje győzött.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/44407/pics/lead_800x600.jpg
Bugár Béla,Menyhárt József,Robert Fico,Szlovákia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?