Blogolj!

Szexuális zaklatás: Megbukott az első baloldali politikus


Az őt ért szexuális zaklatási vádak miatt Peter Pilz, az osztrák parlamentbe jutott Pilz Listája vezetője úgy döntött, hogy visszavonul és lemond mandátumáról - jelentette be a politikus.

Pilz korábban a parlamentből frissen kiesett Zöldpárt politikusa volt, s először a zöldek egyik munkatársa vádolta meg zaklatással, majd most azt állítják róla, hogy a 2013-as alpbachi fórumon Pilz megfogdosta az Európai Néppárt egyik munkatársát, és erre tanúk is vannak. A politikus az első esetet kategorikusan visszautasította, most pedig azt mondja, "a legkomolyabban" kell venni az újabb vádakat, de semmi ilyesmire nem emlékszik.

Peter Pilznek távoznia kellett idén alapított pártja éléről

"A szigorú előírások ugyanakkor rám is vonatkoznak" - húzta alá Peter Pilz. Mint fogalmazott: a jövőben kívülről kíséri majd figyelemmel és támogatja pártját. Hogy mi lesz az általa alapított és az ő nevét viselő politikai formációról, arra egyelőre nem tudott válaszolni. Azt mondta: délután találkozik a pártvezetés, és döntenek arról, hogy hogyan tovább.

A 63 éves Pilz több mint 30 éven át politizált a Zöldpárt színeiben, majd idén új pártot alapított, amely nyolc mandátumot szerzett a bécsi törvényhozásban.

Metoo

A szexuális zaklatási ügyek Hollywoodban törtek ki, majd pedig az egész világot behálózta a Me too kampány. Magyarországon eddig Marton László bukott bele egy korábbi zaklatási ügybe. A legújabb botrány Kalmár Gábor kapcsán robbant ki.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/44395/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?