Blogolj!

Székelyföld: Ettől félnek nagyon a románok


A székelyföldi nemzetiségi jogokért való küzdelem már egy olaszországi lapnak is feltűnt. Nagyon érdekes megállapításokat olvashatunk benne.

A dél-tiroli Dolomiten hívta fel a figyelmet különböző esetekre. Egyebek mellett emlékeztetett arra, hogy Csíkkozmás önkormányzati épületének homlokzatáról el kellett távolítani a Községháza feliratot, erre kötelezte a polgármestert a bíróság, amelyhez a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) vezetője, Dan Tanasa fordult panasszal.

Dan Tanasa, a 36 éves román újságíró élete nagy feladatának tekinti, hogy bebizonyítsa, Székelyföldön etnikai tisztogatást hajtanak végre a román lakossággal szemben. 2014-ben Tanasa megalapította a Méltóságot Európában Polgári Egyesületet (ADEC), amely a magyar népcsoport szimbólumai ellen folytat jogi háborút.

Nincs független román bíróság

„Szisztematikusan támadják a ki­sebbséget” – mondja Takács Katalin. Ezeket a támadásokat a prefektus irodájából indítják – hangsúlyozza az ügyvédnő, s hozzáfűzi: ott olyan ügyvédeket alkalmaznak, akiknek kizárólag az a feladatuk, hogy okot találjanak a kisebbség elleni támadásokra. A prefektus az állam képviselője, az lenne a feladata, hogy a törvények betartására felügyeljen.

„Románia egy fiatal állam – mondta Mezei János, Gyergyószentmiklós volt polgármestere. – A románok itt nem érzik igazán otthon magukat, és attól tartanak, hogy ismét elveszítik ezt a területet.” „A románok nem buták” – véli Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere. – Nem a parlamentben és a kormány révén harcolnak a magyarok ellen, hanem a törvényszéken keresztül. Mert Romániában a bíróság nem független!” Ráduly meggyőződése, hogy a korrupcióellenes harc leple alatt arc nélküli struktúrák – egyebek mellett a Securitate titkosszolgálat – támadják a kisebbségi elitet.

Sokan kérdezik, hogy egy ilyen helyzetben, mit tehet a magyar állam? Ebben a helyzetben kellene igazán kihasználnia a magyar intézményeknek az EU-ban rejlő lehetőségeket, és akár a hetes cikkely szerinti eljárást is felvetni Bukaresttel szemben, vagy egyéb jogi megoldásokkal élni. Érdekes módon Soros György álciviljei számára nem fontosak ezek a jogok

1
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/44358/pics/lead_800x600.jpg
Románia,Székelyföld
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-11-06 17:36:25
Sehonnan nem várhatunk segítséget, különösen most amikor a nagy elánnal folyik Európa nemzeteinek eltiprása, felszámolása az erőszakos betelepítéssel.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?