Blogolj!

Itt az újabb komoly figyelmeztetés a Fidesznek


Nagy meglepetéssel zárult a szlovén elnökválasztás első fordulója. A voksolás előtt és még a voksolás lezárulta után is minden felmérés azt mutatta, hogy Borut Pahor a hivatalban lévő baloldali államfő óriási fölénnyel nyer már az első körben, így november 12-én nem kell újra szavazni. Ezzel szemben Pahor bár megszerezte a szavazatok 47 százalékát, de nem tudott nyerni, így legfőbb riválisa kapott még egy esélyt. A második körben Marjan Sarec lesz Pahor kihívója. Ha sikeról neki az eső körben nem Pahorra szavazókat maga mellé állítania, és még az otthon maradtak egy részét is meg tudja szólítani, akkor példátlan bukást láthatunk majd. 

Borut Pahornak még egy választási kört is meg kell nyernie, ha elnök akar maradni

Milyen tanulságot lehet levonni ebből a választásból Magyarországra nézve? Közép-Európában semmilyen körülmények között nincsen lefutott voksolás, a pártoknak az utolsó utáni pillanatig keményen kell dolgozniuk, ha eredményt akarnak elérni. Pahor is teljesen biztos volt a sikerében, mégis most izgulnia kell, hogy megtartsa az elnöki székét. Itthon a Fidesz egyetlen pillanatig sem hiheti el, hogy nyert, mivel a valóság nagyon keményen meg fogja büntetni. Pahor első körös kudarca mutatja, hogy nem a felméréseket kell nézni, hanem politizálni és küzdeni kell az utolsó pillanatig. Meglátjuk, hogy valóban tanul-e ebből a Fidesz.  

1
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/43976/pics/lead_800x600.png
Borut Pahor,Szlovénia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-11-06 17:47:34
Ha 2018-ban a jelenlegi kormánykoalíció nem győz, Magyarország örökre elveszíti nemzeti jellegét, én meg emigrálok Oroszországba, igaz már csak a cirill betűkre emlékszem. Ha a szavazók többsége a nemzetárulókra voksol, nincs mit keresnem szeretett hazámban, hazátlan leszek.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?