Ötös nem, Joker-telitalálat volt a lottón
Nyerőszámok: 18 (tizennyolc), 31 (harmincegy), 56 (ötvenhat), 68 (hatvannyolc), 83 (nyolcvanhárom). Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 1.716.520 forint; 3 találatos szelvény 2410 darab, nyereményük egyenként 20.905 forint; 2 találatos szelvény 67.058 darab, nyereményük egyenként 1955 forint. Joker: 288117. Az 1 darab Joker-telitalálatra 36.976.635 forintot fizetnek.
Blogolj!

A csehek is beintettek a migránsoknak


Az Andrej Babis vezette jobbközép ANO mozgalom magabiztos győzelmet aratott a hétvégi csehországi képviselőházi választásokon. A független Csehországban ilyen nagy arányú győzelmet még egyetlen párt sem aratott parlamenti választáson. Az ANO megkapta a voksok közel 30 százalékát, a második helyen a jobboldali Polgári Demokratikus Párt (ODS) áll 11,2 százalékkal. A harmadik helyen a Kalózpárt végzett 10,7 százalékkal, míg a bevándorlásellenes Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) végzett 10,6 százalékkal a negyedik lett. 

Babis pártja nagyot nyert, izgulhatnak Brüsszelben

A három tömörülésen kívül még bejutott a parlamenti alsóházba a Cseh és Morvaország Kommunista Pártja (KSCM-7,8 százalék), Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD-7,3 százalék), Kereszténydemokrata Unió-Csehszlovák Néppárt (KDU-CSL-5,8 százalék), valamint a Polgármesterek és Függetlenek (STAN-5,1 százalék) nevű tömörülés. Bejutott még a jobboldali TOP 09 párt, amelynek támogatottsága éppen csak meghaladta az ötszázalékos bejutási küszöböt.

Nem várt meglepetés a szociáldemokraták és a kommunisták támogatottságának ilyen nagyarányú csökkenése. Jaroslav Faltynek, az ANO alelnöke kijelentette, hogy a mozgalom nem zárja ki az eddigi kormánykoalíció folytatását. Milan Chovanec, a CSSD ügyvezető elnöke szerint viszont a párt nem fog tárgyalni a kormánykoalícióról, mert választási eredményével ez "nevetséges lenne". A választási részvétel az eddigi adatok szerint 60 százalékos volt.

A nem hagyományos pártok nagyon jól szerepeltek

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/43915/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?