Blogolj!

Újabb bizonyíték: Romániáról is hazudtak nekünk


Az Eurostat legfrissebb adatai szerint Romániában tavaly a lakosság 38,8 százalékát fenyegette a szegénység vagy a kirekesztettség, ez az arány 2008-ban több mint 44 százalékos volt. Abszolút mértékben számolva 2008-ban 9 millió 110 ezer, tavaly pedig 7 millió 690 ezer volt a veszélyeztettek száma.

Magyarországon 2015-ben csökkent a 2008-assal azonos szintre, 28,2 százalékra az elszegényedés vagy társadalmi kirekesztettség által fenyegetettek aránya, amely 2016-ban további 1,9 százalékponttal 26,3 százalékra mérséklődött. 

Románia gazdasága egyáltalán nem áll olyan jól, mint amit be akarnak magyarázni nekünk

Vége a román sikersztorinak

De nézzünk egy másik elemzést is keleti szomszédunk gazdaságáról. A román gazdaság első ránézésre megállíthatatlanul száguld, a felszín alatt azonban egyre aggasztóbb kép rajzolódik ki. A külső és belső egyensúlyi helyzet romlása miatt fenntarthatatlan a GDP elmúlt két évben látott bővülési dinamikája, vagy ahogy az UniCredit szakértői fogalmaztak régiós kitekintésükben, a látszólagos román növekedési sikersztorinak hamarosan vége. Itt persze nem arra kell gondolni, hogy a román gazdaság rövid időn belül recesszióba süllyed majd, egyszerűen csak nem fenntartható a jelenlegi gazdasági helyzet, ezért már rövid távon kiigazításra lesz szükség, ami növekedési áldozattal fog járni. 

Mindezek a számok és elemzések egyértelműen cáfolják azokat a hazai balliberális véleményeket, miszerint Románia lassan lehagyja Magyarországot, és így teljes gazdasági és szociális összeomlás következik be hazánkban. A magukat nagyon felvilágosultnak és haladóknak tartó hazai közgazdászok nagyon szeretnek a keleti szomszédunkra mutogatni, ha az látják, hogy náluk nagyobb volt a gazdasági növekedés, mint nálunk. Arról persze mélyen hallgatnak, hogy a magyar növekedési, miért és miben más, mint a román adat. De ne is untassuk magunkat közgazdaságtannal, mivel a szakma hazai felkent papjai sem bíbelődnek ilyen dolgokkal. A lényeg: ismét hazudtak nekünk. 

Címkék: Románia
1
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/43767/pics/lead_800x600.jpg
Románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-10-18 17:04:38
Persze, hogy hazudnak, hiszen kizárólag ártani akarnak. Jól megfizetheti valaki őket, ha tudják is az igazat, mélyen hallgatnak. Ez a magyar értelmiség része? Siralmas.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?