Blogolj!

Ettől biztos agyvérzést kapnak a liberálisok


Soha nem látott liberális és baloldali össztűz alatt áll Lengyelország. Sokan azt gondolnák, hogy mindez a 2015 óta kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) pártjának a támogatottságán is meglátszik majd, mert hát miért is támadnák Lengyelországot, ha nem azért, hogy többek között a bevándorláspárti erők kerüljenek hatalomra. Most azonban a lengyel kormány gyűlölőinek van egy nagyon rossz hírem. Soha nem látott támogatottsági csúcson van a PiS.

Ha most rendeznék a választásokat a jobboldali kormánypárt a szavaztok 54 százalékával diadalmaskodna. Tőle messze lemaradva áll a liberális-centrista Polgári Platform, amely párt 2007-2015 között volt hatalmon. A szintén euroszkeptikus Kukiz Mozgalma 9 százalékon áll, míg a liberális Modernek nevezetű alakulat 7 százalékon. Rajtuk kívül senki sem jutna be a parlamentbe.

A felmérés világosan mutatja, hogy mennyire elegük van a lengyeleknek abból, hogy külföldről mondják meg nekik, hogy mi a helyes kormányzás. A mostani lengyel kabinetről legalább annyi rosszat leírtak, mint az Orbán-kormányról, de úgy tűnik a lengyelek többségét ez egyszerűen hidegen hagyja. A gazdaság működik, az emberek egyre jobban élnek, és semmi szükségük nincsen több liberalizmusra, mivel tudják jól, hogy az a társadalmi stabilitás ellen hatna.

Soha nem látott csúcson van a lengyel kormánypárt támogatottsága

Lengyelország nem kér sem a bevándorlókból, sem a liberális dogmákból, és mivel a kormány kitart az elvei mellett, ezért mostanra a támogatottsága lényegesen nagyobb lett, mint amennyi bizalmat a 2015-ös választáson szerzett. A hiteles politikának ez az eredménye, nem baj, ha mások is ezt a mintát másolják.

2
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/43608/pics/lead_800x600.jpg
Jog és Igazságosság,Lengyelország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-03-03 09:43:23
A lengyel emberek felvilágosultabbak nálunk, jobban féltik a hazájukat mint nálunk .
Válaszolok
Éva 2017-10-17 10:28:32
Akik izmusokkal kívánják az emberiséget irányítani, halott dologra vállalkoznak, figyelmen kívűl hagyják az embert. Az ember csak fél életében alszik, de ha felébred természetének megfelelően cselekszik, nem lehet sokáig félrevezetni.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?