Blogolj!

Szeretné, ha emelkednének az adók és menekülteket kellene befogadni?


Szeretné, ha az unió magállamai közé tartozna Szlovákia? – tette fel a kérdést egy közvélemény-kutatásban Richard Sulík és pártja, a Szabadság és Szolidaritás. – Akkor is, ha ezzel emelkednének az adók, újabb támogatást kellene Görögországnak utalni, menekülteket kellene befogadni, és még a nyugati „rossz bankok” betéteseinek a pénzéért is nekünk kellene kezeskednünk?

Az eredmény teljesen ellentétes képet mutat, mint a nyári felmérés, amelyben a Polis ügynökség azt kérdezte meg az emberektől, hogy támogatnák-e, ha Szlovákia a szorosabb együttműködést választaná az unió fejlett országaival, vagyis tartozzon-e az unió kialakulóban levő, az integrációt gyorsító magjába. Sulík szerint kérdései egyáltalán nem szubjektívek, hiszen – mint mondja – azt is kérdezhette volna, hogy akarnak-e az emberek alacsonyabb adókat, sült galambot. Helyette inkább azt kérdezte, akarnak-e magasabb adókat, menekülteket - írta az Új Szó.

Richard Sulik nagyon jó kérdéseket tett föl

Lehet bírálni Sulikot azért, mert ilyen kérdéseket mert feltenni egy demokráciában az embereknek, de én úgy vélem teljes mértékben fején találta a szöget, hogy mi is a baj az Európai Unióval és a föderális Európával. Miért is kellene a szlovák adófizetőknek a görögök tragikus gazdaságpolitikáját fizetnie? Miért kellene olyan illegális bevándorlókat befogadnia a szlovákoknak, akik szerencsevadászként keltek útra? Miért kellene a nyugaton bajba jutott adósok terheit átvállalnia a sokkal szegényebb szlovák adófizetőknek?

Ezeket a kérdéseket nemcsak a szlovák, hanem a magyar politikai elitnek is fel kell majd tennie, ha szeretnénk csatlakozni az euróövezethez. Ebben a kérdésben a népszavazás sem lenne ördögtől való, mivel, ha ezeket a kérdéseket nem lehet normálisan megválaszolni, akkor évtizedekkel később sokkal nagyobb gondokat is okozhatnak. Elég csak a britekre gondolni, akik szintén nem tűrték, hogy évtizedekig a szőnyeg alá söpörték a legfontosabb kérdéseket. Szlovákiában helyes kérdések születtek, kíváncsian várjuk a válaszokat.

1
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/43377/pics/lead_800x600.jpg
bevándorlás,Brüsszel,Görögország,Szlovákia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Emilia 2017-10-11 01:03:28
Az Isten őrizze meg Európát a " PRIMITÍV , AGRESSZOR , TERRORISTÁK " befogadásától !
No ! És ? az adók emelésétől !

Az EU tagállamainak , köztük magyar országnak is , szuverén államként joga van megvédeni
a határait és annak a népét !

Sem a legális , talán van ilyen is ? Mindenki háborús menekült ? Ez nem igaz !
Ha azok lennének nem dobnák el a személyes irataikat !
Nem erőszakolnák meg az asszonyokat , lányokat ! Nem lopnának , rabolnának , gyilkolnának ,
hanem örülnének , háborús menekültekként , hogy befogadja Európa valamelyik országa !
Az illegális bevándorlókról nem is beszélve !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?