Blogolj!

„A ti otthonotok nem Romániában van. Menjetek innen!”


Vasárnap este a Sepsi OSK–Steaua Bukarest élvonalbeli labdarúgó-mérkőzésen a pályán és a lelátókon is a fővárosiaké volt a főszerep. A bukaresti csapat 4–0-ra legyőzte Brassóban az újonc piros-fehér mezeseket, mégis a lelátókon a vendégszurkolók nem tétlenkedtek. Ezúttal sem volt hiány magyarellenes megnyilvánulásokban, hiszen kifütyülték a stadionban magyarul is megszólaló hangosbemondót, majd a mérkőzés során kifeszítettek egy bannert „A ti otthonotok nem Romániában van. Menjetek innen!” felirattal. Rázendítettek A Kárpátokon keljetek át, román zászlóaljak! katonai indulóra, és kifüggesztettek egy kék-sárga-piros zászlót „Ez itt Románia!” felirattal.

Magyarellenességből nincsen hiány a romániai lelátókon

Nem történt eddig semmi

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat levélben fordul a Román Labdarúgó-szövetséghez, amelyben ismételten felkérik a szervezetet, hogy lépjen fel a futballmérkőzéseken előforduló xenofób magatartások ellen. Továbbá az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál is panaszt tesznek a történtek kapcsán. „Sajnálatos módon egyre gyakoribbak a sportrivalizálás határait túllépő, magyargyűlölő megnyilvánulások a romániai futballmérkőzéseken. Mind ez idáig azonban nem történt semmilyen jelentős lépés ezek megelőzése érdekében. A bírók általában szó nélkül hagyják a gyűlölködő skandálásokat, az utólagos büntetések elmaradnak, a helyzet pedig egyre súlyosbodik” – közölte a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat.

Jó lenne, ha az illetékesek véget vetnének már ennek az egésznek, de sajnos a korábbi évek gyakorlata alapján egy enyhe pénzbüntetésnél többre nem számíthatnak a Steaua vezetői. Az igazi drasztikus lépések meghozatalára nincsen sem bátorságuk, sem akaratuk a román labdarúgás vezetőinek. Az Európai Unió pedig, mivel nem valamilyen szexuális kisebbség sérelmeiről van szó, ezért minden bizonnyal némán hallgatni fog a tolerancia és a liberalizmus jegyében. Itt tartunk 2017-ben.

1
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/43165/pics/lead_800x600.jpg
Erdélyi magyarság,Románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
roza 2017-10-04 22:13:26
A Románokat nem szabad bevenni a V4-ekben.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?