Blogolj!

Már a román kormány is Blogstart olvas


Két hónappal ezelőtt ugyanezen blog hasábjain viccesen írtam, hogy hónapok óta vezető téma Székelyföldön, hogy a medvevadászat tilalma miatt nem lehet kilőni a macikat, így természetesen azok túlszaporodtak. A medvék érthető módon egyre többször támadtak más állatokra, vagy éppen emberre. Ha én székelyföldi képviselő lennék, akkor a tüntetés helyett inkább azt javasoltam volna a döntéshozóknak, hogy a medvék lelövése helyett kötelező kvóták alapján osszák újra azokat a macikat, akik a legtöbb gondot okozzák.

Most pedig az Agerpress hírügynökség szerint Grațiela Leocadia Gavrilescu környezetvédelmi miniszter azt mondta, hogy a nagyvadak úgynevezett beavatkozási kvótájáról szóló rendelet nem a medvék kilövését írja elő, hanem ezek áthelyezését olyan területekre, ahol nincs medvepopuláció. A tárcavezető nem zárta ki az állatok "exportálásának" lehetőségét sem, amennyiben lesz ilyen kérés.

Nem gondoltam volna, hogy a Blogstar bejegyzéseit Romániában a kormánykörök is olvassák, és megfogadják a tanácsunkat. Mondjuk én azt is javasoltam, hogy a macikat Máltára, vagy Spanyolország déli részére vigyék, de úgy tűnik, hogy ez a megoldás sincsen messze.

Úgy tűnik Bukarestben kicsit továbbgondolták azt, hogy az Európai Unió Bírósága zöld utat adott az illegális bevándorlók szétosztásának. Romániában nemcsak az embereket, hanem a medvéket is újra akarják osztani, sőt nem zárták ki, hogy exportálnának is belőlük. Brüsszel ideológiája diadalmaskodott Bukarest fölött.

Pár éve Münchenben jártam, ahol a túlszaporodott patkányokra panaszkodott mindenki. Itt az ideje, hogy a patkányokat is újraosszuk az EU-ban!

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/42185/pics/lead_800x600.jpg
bevándorlás,Brüsszel,Románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?