Blogolj!

Lehet-e büntetlenül gyalázni a magyarságot Romániában?


A romániai lelátókon tapasztalt magyarellenes megnyilvánulok ügyében Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez (FIFA) fordul panasszal a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat, ha a Román Labdarúgó Szövetség nem jár el ezekben az ügyekben - írta a maszol.ro.

Sikeres politika

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke emlékeztetett, hogy a Sepsi OSK csapatot idegenbeli mérkőzéseire elkísérő szurkolókat a fővárosi Dinamó otthonában és a Jászvásári Poli CSM vendégeként is „ki a magyarokkal az országból” rigmussal fogadták a helybéli szurkolók. Ezekben az ügyekben a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat panaszt tesz az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (CNCD) és a Román Labdarúgó Szövetségnél, kérve, hogy vizsgálják ki a történteket, és tegyék meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy többé ne forduljon elő hasonló eset.

A sepsiszentgyörgyi csapat idegenbeli meccsein rendszeresek a magyarellenes rigmusok

Ha a hazai fórumokon tett panaszukra nem érkezik kielégítő válasz, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez fordulnak panasszal. A tanácselnök emlékeztetett, hogy az elmúlt években ezt két hasonló esetben is megtették és mindkét esetben sikerrel jártak. A háromszéki magyar elöljárók 2012-ben tettek panaszt a FIFA-nal, amely 90 ezer svájci frankra büntette meg a hazai labdarúgó szövetséget. 2013-ban a lelátókon tapasztalt magyarellenesség miatt újra a FIFA-hoz fordultak panasszal, amikor a nemzetközi testület 20 ezer svájci frankra bírságolta a hazai labdarúgó szövetséget.

Nagyon helyes és politikailag is indokolt ez a lépés hogy az erdélyi magyarok nem a semmiből várják a problémáik megoldását, hanem maguk léptek a nem könnyű jogi útra. Valóban felháborító és elfogadhatatlan, ami a sepsiszentgyörgyi csapat idegenbeli mérkőzésein zajlik. Bízom benne, hogy a FIFA a korábbi évek hagyományihoz ismét büntetni fog. Olyan mértékű büntetésre lenne szükség, ami végleg elijesztené a magyarellenes erőket a lelátóról. A labda most a FIFA térfelén pattog.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/41934/pics/lead_800x600.jpg
Erdélyi magyarság,Románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?