Blogolj!

Nem várt helyről rúgtak egy hatalmasat Romániába


Igor Dodon azt állította a szekelyfold.ma tudósítása szerint, hogy az unionisták destabilizálni akarják az országot. Szerinte ugyanis ünneplésre semmi ok: Besszarábiát valójában annektálták, és az úgynevezett egyesülés a lakosság akarata ellenére következett be.

„Nem volt semmiféle egyesülés”, jelentette ki Dodon. „1918-ban erőszakkal annektálták az országot, egy maroknyi áruló kezdeményezésére. Egy részüket halálosan megfenyegették, és ezért szavaztak anélkül, hogy megkérdezték volna az akkori moldovai lakosságot”.

Igor Dodon, moldovai elnök szerint nincs mit ünnepelni 2018-ban

A moldovai elnök szerint Besszarábia Románia általi annektálása „nemzetközi szinten elismert dolog, több állam is elismeri azt. A jövő évi akciók célja a Moldovai Köztársaság destabilizálása”, hangsúlyozta Dodon. „Nem lesz egyszerű, de meggyőződésem, hogy túllépünk ezeken a provokációkon. Semmi esélyük sincs.”

Bár Dodon arról nem beszélt, hogy mit gondol Erdély 1918-as Romániába való bekebelezéséről, de logikailag felépítve furcsa lenne, ha azt elfogadná. Meglehetősen izgalmasnak ígérkezik a 2018-as év. Romániában nagyon készülnek az 1918-as események megünneplésére, miközben sem Magyarországon, sem Moldovában, sem az erdélyi magyarság nem készül örömtüzeket gyújtani. A nyilatkozatok minden bizonnyal élesedni fognak, bár ha jövőre itthon a balliberálisok alakíthatnak kormányt, akkor minden bizonnyal Budapesten is ünnepelni fogják Erdély elrablását. Jó lenne már, ha 2019-et írnánk.

Címkék: Románia
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/41783/pics/lead_800x600.jpg
Románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?