Blogolj!

Mindenkit kiüthet Magyarország barátja


Két hónappal az ausztriai előrehozott választás előtt 11 százalékponttal vezet a jobbközép Osztrák Néppárt (ÖVP) a legnagyobb riválisai előtt. Ha most rendeznék a voksolást, akkor az ÖVP 34, a szocdemek és a szabadságpárt 23-23 százalékot kapna. Bejutna még a parlamentbe a Zöldek pártja, a liberális NEOS és a Zöldekből kiszakadt Pilz listája. Bár abszolút többséget nem szerezne a néppárt, de ez az eredmény arra tökéletes lenne, hogy maga válassza ki a megfelelő koalíciós partnert maga mellé. A mostani helyzet szerint ez a szabadságpárt lesz.

A legfrissebb felmérés nemcsak a pártok támogatottságát mutatta be, hanem ennél átfogóbb képet is kaphatunk az osztrák választók véleményéről. A megkérdezettek 64 százalékának van jó véleménye Sebastian Kurzról, az ÖVP elnökéről, míg Cristian Kern, jelenlegi szocdem kancelláról csupán 54 százaléknak. A kutatás érdekessége, hogy a legelutasítottabb politikus, Ulrika Lunacek, a Zöldek vezetője. Őt csupán 28 százalék kedveli. Lunacek egyébként arról "híres", hogy a legképtelenebb vádakkal rágalmazta az Orbán-kormányt az Európai Parlamentben.

Sebastian Kurz győzelme jól jönne Maygarországnak is

Ezek a számok is azt mutatják, hogy Kurz igazából már csak elrontani tudja a kampányt. A fiatal külügyminiszternek már így is elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy az ÖVP ismét az osztrák politika meghatározó szereplője lett. Mielőtt átvette a párt vezetését volt olyan kutatás ami azt mutatta, hogy 20 százalékot sem érnének el a választáson. Eddig a teljes megsemmisülés elől mentette meg a jobbközép erőt Kurz, a választás megnyerése pedig az igazi hab lenne a tortán.

Miért is lenne jó nekünk Kurz győzelme? Legutóbb pont az osztrák külügyér szorgalmazta a határok teljes lezárását, és a földközi-tengeri migráció leállítását. Mindez teljesen egybevág a magyar javaslatokkal. Kurz sikerével, tehát egy újabb szövetségese lenne Magyarországnak az Európai Tanács ülésein, erre pedig nagyon nagy szükségünk van.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/41253/pics/lead_800x600.jpg
Ausztria,bevándorlás,Osztrák Néppárt (ÖVP),Osztrák Szabadságpárt (FPÖ),Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ)
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?