Blogolj!

Álom maradhat a székelyföldi autópálya


Az autópálya-építés még várhat” – jelentette ki Eugen Nicolicea. A Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselője szerint pártja számára a prioritást a nyugdíjak és a bérek biztosítása jelenti. "Abba a helyzetbe jutottunk, hogy előbb gondoskodnod kell arról, nehogy éhen haljon a nagymama, csak utána nézed meg, hogy maradt-e pénzed új cipőre” – fejtegette a hetedik parlamenti mandátumánál tartó politikus

Eugen Nicolicea eddig már három pártban is megfordult. Neve főként attól várt ismertté, hogy a jogi szakbizottság tagjaként a korrupcióellenes törvények nyesegetésén szorgoskodott. A nyilatkozatát idéző Digi24 televízió emlékeztetett: a PSD-ALDE kormány az utóbbi tizenkét év legkisebb összegét irányozta elő közberuházásokra az idei költségvetésben.

A szocdem képviselő kimondta: nem lesz több autópálya

Szomorú hír ez az erdélyi, kiváltképpen a székelyföldi magyarságnak, mivel lassan két évtizede küzdenek a különféle magyar kormányok is azért, hogy sztrádán juthassunk el Székelyföldre, de legalább annak a határáig. Aki egy kicsit is ismeri az erdélyi közúti viszonyokat tudja jól, hogy egy autópálya a problémák jelentős részét megoldaná. Ehelyett sajnos a román kabinetek az észak-erdélyi és székelyföldi magyarlakta részek felé meglehetősen lassan építik ki a sztrádákat, ha egyáltalán elkezdték azokat.

Sajnos a mostani román szociáldemokrata kabinet számára a legfontosabb szempont, hogy a mostani választói támogatottságát 2019 őszéig-teléig a következő elnökválasztásig megőrizze. Mivel szavazóinak a túlnyomót része nem Erdélyben és a magyarok között van, ezért azoknak a régióknak a fejlesztése nem fontos a szocdemeknek. Most ezt ki is mondták. Itt lenne az erdélyi románság és magyarság összefogásának, hogy akár egy népszavazás erejéig a politikai középpontjába emeljék a közlekedés ügyét. Ez végre egy olyan ügy lenne, amit mindenki magáénak érezne, ezért csak annyit tudok mondani, hajrá erdélyi civilek!

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/40162/pics/lead_800x600.jpg
Erdélyi magyarság,Románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?