Blogolj!

Kvótát a székely medvékre!


Székelyföldi gazdák, közbirtokossági és önkormányzati vezetők vonultak szerdán a bukaresti környezetvédelmi minisztérium épülete elé, hogy a hatóságok sürgős közbelépését követeljék a térségükben mindennapossá vált medvetámadások megfékezése érdekében.

Hónapok óta vezető téma Székelyföldön, hogy a medvevadászat tilalma miatt nem lehet kilőni a macikat, így természetesen azok túlszaporodtak. A medvék érthető módon egyre többször támadtak más állatokra, vagy éppen emberre. Ha én székelyföldi képviselő lennék, akkor a tüntetés helyett inkább azt javasoltam volna a döntéshozóknak, hogy a medvék lelövése helyett kötelező kvóták alapján osszák újra azokat a macikat, akik a legtöbb gondot okozzák.

Tüntetés helyett a kötelező kvóta jobb megoldás lenne!

Mivel a kvóta jelenleg nagyon népszerű a brüsszeli döntéshozók körében ezért szinte biztos, hogy semmilyen akadályba nem ütközött volna a dolog. Romániában is folyamatosan a brüsszeli szavakra figyelnek, ezért Bukarestben is gyorsan meglett volna a többség a terv mögött.

Mivel kötelező kvótáról van szó, ezért a legtöbb medvét olyan országokba küldeném, ahol az egyszerű ember még soha nem látott a szabadban ilyen élőlényt. Minderre azért lenne szükség, hogy az adott társadalmak érzékenyítve legyenek a medvék problémái iránt, és ha ezeket jól megismerik, akkor biztosan nagyon jó gazdái lesznek majd a maciknak.

Éppen ezért kötelezően a legtöbb medvét Portugáliának, Spanyolországnak, Olaszországnak, Görögországnak, Ciprusnak és Máltának kellene befogadnia. Abban az esetben, ha ezt nem teszik meg, akkor a medvék jogainak megsértése miatt kötelezettségszegési eljárást indítanánk, végül pedig az EP-ben plenáris vita keretében döntenénk a szavazati joguk felfüggesztéséről. Mivel az unióban teljes demokrácia van, a kizárásig biztosan nem jutnánk el, mivel senki sem szeretné, hogy szegény macik új otthon nélkül maradjanak.

És mi lesz szegény medvékkel? Ők igazából csak annak örülhetnek, ha valamelyikük a Lappföldre, vagy az Alpokba kerül. A többiek csak bánkódhatnak, hogy őket senki sem kérdezte, akarják, vagy nem a kötelező kvótát. 

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/40026/pics/lead_800x600.jpg
Erdélyi magyarság,Románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?