Blogolj!

Spanyolország már Nobel-békedíjat adna Sorosnak


Az ABC oldalán Guy Sorman közölt véleménycikket „Nobel-békedíjat Soros Györgynek” címmel. A szerző szerint a Budapesten született „ördögöt” Sorosnak hívják, aki rémálmaikban kísérti Magyarország és Lengyelország nacionalista vezetőit, Kína kommunistáit, illetve az amerikai republikánusokat.

A cikkben vannak még meredekebb részek is, így például: Orbán Viktor magyar kormányfő a nyolcvanas években − mint a liberális mozgalom fiatal vezetője − Soros ösztöndíjának köszönhetően részesülhetett a Budapesten alapított Közép-európai Egyetem minőségi oktatásában. A gond ezzel a megállapítással, hogy a kormányfő Oxfordban tanult Soros-ösztöndíjjal. 

Soros Györgynek Nobel-békedíjat adna egy spanyol publicista

A spanyol publicista szerint Soros csak egyetlen filozófiával azonosul, a brit Karl Popperéval, aki a nyílt társadalmakról szóló könyvet írta. A szerző szerint a mai világban Soros Györgynek Nobel-békedíjat kellene kapnia. Javára legyen mondva a szerzőnek, hogy legalább annyit elismert Sorosról, hogy számára a nyílt társadalom megteremtése a legfontosabb dolog. Persze a cikk arról már nem szól, hogy miért is kellene szeretni ezt a nyílt társadalmat, de a spanyol olvasók arról sem értesülnek, hogy valójában milyen társadalomfelforgató tevékenységet végzett az elmúlt évtizedekben a neves tőzsdespekuláns.

A cikket végigolvasva ismét az az egyszerű olvasó benyomása, hogy a nyugati sajtóban csak a liberális gondolatoknak van helye. Az a jó és a szép, amit a liberális megmondóemberek annak tartanak, és aki mást állít, vagy cselekszik, az csak fasiszta lehet. Ez a fajta gondolkodás juttatta el Nyugat-Európát oda, ahol most tart, és ha a vezető publicisták továbbra sem látnak messzebb a saját orruknál, akkor hosszú jövőt nem jósolok Európának.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/39269/pics/lead_800x600.jpeg
nyílt társadalom,Soros György
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?