Blogolj!

Így üthetik ki a migránsok a baloldalt


A migránspárti NBZ-t (Neue Bewegung für die Zukunft – Új mozgalom a jövőért) 1998-ban alapították Ausztria legnyugatibb tartományában, Vorarlbergben. A tartomány parlamentjében négy mandátuma is van a pártnak, most az országos induláson is gondolkoznak — írta pár napja a Kronen Zeitung. A nagyobb siker érdekében Bécsben a GfW (Gemeinsam für Wien) listájával együtt szeretnének indulni, ugyanis a fővárosban számítanak a legtöbb szavazatra, különösen Brigittenau, Favoriten és Simmering kerületekben, ahol a legtöbb migráns él.

Nem új jelenség Nyugat-Európában, hogy valamilyen politikai erő a bevándorlók képviseletére szerveződik. Legutóbb a márciusi hollandiai parlamenti választáson indult el a Denk nevezetű alakulat. A párt a programjában csak a migránsokra összpontosított, és a liberális Hollandiában sikerült is a 150 parlamenti mandátumból 3-at megszerezniük. A Denk egyébként Amszterdamban több mint 30 ezer szavazatot kapott, ami közel hét százalékos eredményt jelentett.

Az osztrák migránspárt esetleges indulása komoly fejfájást okozhat a balliberális oldalnak

Úgy tűnik, most Ausztriában próbálkoznak meg mandátumszerzéssel a migránsok. Abban az esetben, ha a párt betartja a mostani vállalását, akkor az a baloldali táborban okozhat komoly problémákat. Bécs a zöldek és a szocdemek fellegvára Ausztriában. A jobboldalnak 1945 óta egyetlen választáson sem sikerült nyernie az osztrák fővárosban. Legutóbb a radikális szabadságpárt volt közel a sikerhez a városban, de csak megszorongatni tudták a szociáldemokratákat a 2015-ös tartományi választáson.

Mivel a bevándorlók Bécsben is a baloldal legfőbb támogatói, ezért egy migránspárt nagyon fontos százalékokat vonhat el a szocdemektől. A jobboldal számára az lenne a legjobb, ha a migránspárti alakulat 4 és 5 százalék között végezne, mivel így rengeteg szavazat veszne el a baloldaltól. Mivel az október 15-i előrehozott választáson az ÖVP, az SPÖ és az FPÖ között akár hármas holtverseny is lehet, így a bevándorlók szavazatait elszipkázó alakulat még komoly fejtörést okozhat a baloldalnak. Jó szereplésük pedig a biztos jobboldali kormányzást hozhatja el Ausztriában.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/38829/pics/lead_800x600.jpg
Ausztria,bevándorlás,Osztrák Néppárt (ÖVP),Osztrák Szabadságpárt (FPÖ),Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ)
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?