Blogolj!

Öngyilkos civilizáció


Ismét lecsaptak az Iszlám Állam terroristái. Most Manchesterben gyilkoltak meg ártatlan gyerekeket és felnőtteket. Eddig 22 halálos áldozatról tudunk, de a csodával lenne határos, ha nem emelkedne az áldozatok száma. A világ vezetői ismételten üres frázisokat puffogtatnak arról, hogy a terrorizmusnak gátat kell szabni, és mindent megtesznek azért, hogy mégegyszer ne forduljon elő ilyesmi.

Elég volt az üres szavakból, tettekre lenne szükség, hogy valóban véget érjen az elmúlt évek nyugat-európai merényletsorozata. Az 1990-es évben a nyugati országokba eljutni hatalmas élmény volt, a jólét, a csillogás és az általános biztonság látványa, hatalmas kontrasztban állt a közép-európai térséggel, ahol például a délszláv háború kiterjedésétől tartottunk a legjobban. Mára egyáltalán nem érzem, hogy olyan nagy ajándék lenne nyugatra utazni, a merényletek képei beivódtak a fejemben, és amikor Brüsszel, vagy Strasbourg utcáin voltam, akkor ott motoszkált a fejemben, hogy bármikor, bármi felrobbanhat. 

Ismét lecsaptak a terroristák

A nyugati világnak azonnal le kellene zárnia az összes határát. A Földközi-tengeren véget kéne vetni az illegális bevándorlók beutaztatásának, és csak a biztonságot kellene az első rendű szemponttá tenni. Amíg a határok nyitva vannak, mindig lesznek merényletek, és utána csak a sápítozás marad.

Nyugat-Európában jelenleg csak azért nem söprik el a hatalmon lévő kormányokat, mivel a jólét szintje még mindig olyan magas, hogy több tízmillióan semmiféle szirénhangnak nem hisznek. Azonban, ha a merényletek folytatódnak, és a gazdaság is elkezd pangani, akkor olyan pártok és mozgalmak szökkenhetnek szárba, akik már nemcsak a határok teljes lezárását fogják követelni, hanem ennél jóval messzebbre is elmennek majd. Nem kéne ezt a pillanatot kivárni.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/38530/pics/lead_800x600.jpg
Iszlám Állam,Nagy-Britannia,Terrorizmus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?