Blogolj!

Lehullt a lepel a szlovák csodáról


Szlovákiában 670 ezer embert fenyeget a szegénység, ami az összlakosság csaknem 13 százaléka. Leginkább a munkanélküliek (48 százalék), közülük is a tartósan munkanélküliek és az újonnan kialakult szociális csoport, a többgenerációs munkanélküliek veszélyeztetettek. A legszegényebb Eperjes (18,6 százalék) és Besztercebánya (15,3 százalék) megye, de jelentős arányú szegénységgel küzd Kassa, Zsolna és Nyitra megye is. 

Az Európa 2020 Stratégia kimondja, hogy 2020-ig 20 millióval kell csökkenteni a szegénységben élők számát, és ebből Szlovákia 170 ezret vállalt magára. Ezzel szemben a napokban nyilvánosságra hozott adatok szerint a munkanélküliség csökkenése és a jó gazdasági mutatók ellenére növekedett a szegénységben élők száma - mindezekről az adatokról a hirek.sk számolt be.

Szlovákiában a gazdasági növekedés elelnére egyre több a szegényAz elmúlt években a balliberális médiumokból szinte semmit mást nem lehetett hallani, hogy Szlovákia évről-évre lehagyja Magyarországot, és ott egy igazi gazdasági sikertörténet zajlik. A mostani adatok azt mutatják, hogy az északi szomszédunkban lévő fejlődés meglehetősen egyoldalú. Pozsonyt és a nyugati területeket leszámítva nincsen áttörés, sőt a keleti területek évről évre szegényebbek.

De hiba lenne, ha leragadnánk a megszokott balliberális hazugságok mellett. Ami Szlovákiában és a közép-európai régióban zajlik, annak sokkal nagyobb publicitást kéne biztosítani. A gazdasági folyamatok azt mutatják, hogy a szegény régiókat az uniós felzárkóztatási politika képtelen segíteni. Az eleve jó helyzetből induló területek (Pozsony, a Dunántúl, Budapest, Varsó és környéke) még fejlettebbek lettek, míg a lemaradt régiók hátránya tovább növekedett. Brüsszelnek az illetékes kormányokkal közösen kellene erre valami receptet adnia, és nem az illegális bevándorlók betelepítésével kellene foglalatoskodnia.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/37925/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?