Blogolj!

Szlovákia ebben is követné a magyar példát


Szlovákiában is kötelezővé tennék a civil szervezetek számára az anyagi háttér átláthatóságát. Robert Fico szlovák miniszterelnök a magyar példát követheti a külföldről finanszírozott civil szervezetek ügyében – írja a szlovák hírügynökség. A szlovák kormány ugyanis kötelezővé tenné a civil szervezetek számára, hogy feltüntessék, melyik országból kapnak pénzt, illetve kik állnak mögöttük.

Robert Fico szerint minderre azért van szükség, hogy tudjuk, ki kicsoda, mert aztán mindenféle találkozókat szerveznek az utcákon, amelyek mögött külföldi civil szervezetek állnak” A szlovák kormányfő erről az EU-csúcs, illetve az Orbán Viktorral és a visegrádi négyek többi miniszterelnökével való találkozót követően beszélt, nem titkolva, hogy a „magyarországi történések” miatt érzi fontosnak, hogy más uniós tagállamok is lépeseket eszközöljenek az ügyben – írja az Új Szó.

Úgy látszik, északi szomszédunknál is elege lett a kormányon lévő pártoknak, hogy senki által meg nem választott szervezetek diktálják a politikai történéseket. Azonban a szlovák törvénymódosítás adott esetben a magyar civil szervezetek ellen is szólhat, mivel közülük többen is részt vesznek a belpolitikában. Elég csak a Rákóczi Szövetség tevékenységére gondolni. Reméljük, hogy a magyar kormány figyelemmel kíséri majd a szlovákiai fejleményeket, hogy a mostani tervekből ne egy magyarellenes törvény szülessen.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/37756/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?