Ötös nem, Joker-telitalálat volt a lottón
Nyerőszámok: 18 (tizennyolc), 31 (harmincegy), 56 (ötvenhat), 68 (hatvannyolc), 83 (nyolcvanhárom). Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 1.716.520 forint; 3 találatos szelvény 2410 darab, nyereményük egyenként 20.905 forint; 2 találatos szelvény 67.058 darab, nyereményük egyenként 1955 forint. Joker: 288117. Az 1 darab Joker-telitalálatra 36.976.635 forintot fizetnek.
Blogolj!

Egyre nagyobb bajban van a liberálisok üdvöskéje


A kanadai kormány törvényjavaslatot nyújtott be arról, hogy az országban a jövő év közepére legálissá váljon a felnőttek számára a marihuána fogyasztása élvezeti célból. Ennyi a hír röviden pedig Justin Trudeau, kanadai liberális miniszterelnök politikája ennél lényegesen összetettebb. A hazai és a nemzetközi liberálisok idolja 2015-ben tudta legyőzni a kilenc éve hatalmon lévő konzervatív kabinetet. 

Mivel sikere a menekültválság kellős közepén született, ezért kormányába megpróbált minél több migránst bevenni. Ezt sikerült is elérnie, valamint több tízezer szíriai menekült befogadására tett ígéretet. A kormányzatot teljes mértékben eluralta a tolerancia minden fölött álló imádata, és egy ideig úgy tűnt, hogy erre a kanadai választók vevők is lesznek. Egyébként a világ egyik leggazdagabb országában, amit a főbb konfliktuszónáktól két óceán választ el, a választók is másképpen reagálnak mondjuk az Európában, a Közel-Keleten, vagy éppen Ázsiában zajló folyamatokra.

Justin Trudeau, kanadai miniszterelnök itt éppen egy homoszexuális felvonuláson örvendezik

Trudeau kormányzása azonban eddig nem tekinthető igazán sikertörténetnek. A gazdasági növekedés 2015 óta egyszer sem érte el az egy százalékot, de többször is sikerült negatív növekedést felmutatni. Az államadósság a konzervatív kormány bukása óta öt százalékponttal növekedett, így jelenleg már 90 százalék fölött van a GDP-hez viszonyított aránya (Magyarországon ez most 74 százalék körül van). A liberálisok azt ígérték, hogy évente a költségvetési hiány nem haladja majd meg a 10 milliárd dollárt, azonban 2016-2017-ben összesen közel 30 milliárd dollár lesz. A munkanélküliek aránya sem változott 2015 óta, sőt egy picit növekedett is.

Mindez oda vezetett, hogy a korábban meglehetősen mély válságban lévő konzervatívok reális kihívóivá váltak a liberálisoknak. Március végén már volt olyan felmérés, amiben két százalékponttal voltak erősebbek Trudeau pártjánál. Persze a következő választásokig még több mint két év van, de jól látszik, hogy abból nem lehet politikát csinálni, ha minden utcasarkon toleranciát és befogadást kiáltunk, és kirekesztjük, vagy nácinak nevezzük azokat, akik szerint a világ ennél bonyolultabb.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/37217/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?