Blogolj!

Csúnyán befulladt Martin Schulz Orbánozása


Németországban nagymértékben emelkedett Angela Merkel választói támogatottsága, a kancellár így ismét kihívója, a szociáldemokrata Martin Schulz előtt áll. A kancellár tevékenységével elégedettek aránya 60 százalékos, ami a legmagasabb szint a menekültválság 2015 szeptemberi elmélyülése óta. A Merkellel elégedettek aránya 5 százalékponttal nőtt, a kancellár így ismét megelőzte Martin Schulzot, akinek támogatottsága 3 százalékponttal 52 százalékra csökkent.

Ráadásul az elmúlt napokban közölt összes felmérés szerint a kormányzó CDU három-négy százalékponttal vezet a szocdemek előtt. A Németországról szóló magyar tudósítások azonban a legfontosabb dologról mindig elfelejtkeztek az elmúlt hetekben. Ez pedig az, hogy az SPD megerősödésével párhuzamosan jelentősen csökkent a támogatottsága a radikális baloldali Die Linkének, valamint a szintén baloldali Zöldeknek. Így bár most az SPD még mindig viszonylag közel a CDU-hoz, de az teljesen elképzelhetetlen, hogy a baloldal valamelyik jobboldali párt nélkül kormányt tudna alakítani.

Martin Schulz villámrajtot vett, de mostanra elfogyott az SPD lendülete

A Martin Schulz kancellár-jelöltségének a bejelentése után villámrajtot vett az SPD. Volt olyan felmérés, amely szerint ledolgozták a több mint 10 százalékpontos hátrányukat a kereszténydemokratákkal szemben. A szocdemek lendülete azonban úgy tűnik kifulladt. Ez nem is meglepő, mivel Schulz gyakorlatilag az összes kampánybeszédében arról beszélt, hogy ha nem a baloldal nyer, akkor idővel Orbán politikája fogja meghatározni Németország belpolitikáját.

Bár nagyon sokan, nagyon sokfélét írtak már a magyar miniszterelnökről, és európai befolyásáról, de nehezen tudom elképzelni, hogy egy bajorországi, vagy egy brandenburgi választópolgár azzal kelne és feküdne, hogy Orbán Viktor éppen mit, és hogyan mondott. Láthatóan a német választóknak is tele van a hócipője, hogy a baloldal nagy üdvöskéje egy parlamenti választás előtt az ország előtt álló kihívásokról azt tudja mondani, hogy Orbán Viktor a hibás. A voksolásig még több mint hat hónap van hátra, ha pedig Schulz így folytatja, akkor Merkelnek nem kell majd izgulnia.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/35965/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?